|
 |
|
 |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Murat Arabacı |
|
|
0 |
Hürriyet |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Sabah |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Amk |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Åžike Hukuksal Olarak KesinleÅŸti |
28 AÄŸustos 2013 13:43 |
|
Altayımızın hakkının yendiği sezonda TFF şikenin sahada yapılmadığına karar vermişti. UEFA tarafından bir Türk kulübüne verilen ceza CAS tarafından onandı. Şimdi gözler TFF'de. |
Hatırlanacağı üzere şike olaylarında Türkiye Futbol Federasyonu'nun veremediği cezayı, bu sene Avrupa Kupaları'na katılan kulüplerimize UEFA vermişti. Uluslararası Spor Hukuku'nda son karar merci olan Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) ise bugün kararını açıklayarak şike yapıldığını hukuksal olarak onayladı. Avrupa Kupaları'na gidemeyen takımların cezaları ise TFF'nin hukuk anlayışına takıldı. Altayımızın da hakkının yendiği sezonda şikenin sahada olmadığına karar veren TFF'nin CAS kararından sonra ne yapacağı merakla bekleniyor.
Aslında Türk mahkemeleri de şike yapanlara ceza vermişti. Şu anda Yargıtay sürecinde olan davalarda TFF'nin tutumu ise; "Şike sahada yapılır, Ceza Hukuku kişilere ceza verebilir, biz Spor Hukuku'na göre sahada şike göremedik" şeklinde olmuştu. CAS'ın Spor Hukuku konusunda Dünya çapında son karar merci olması, CAS'tan öte başvurulacak bir mahkeme olmaması ve CAS'ın şikeyi onaması sonucu TFF'nin adalet anlayışını tekrar sorgulama gereği duyuyoruz.
Türk futbolunu temizleme ve kalitesini artırma konusunda her gün sayısız demeçler verenlere sesleniyoruz;
Şike konusundaki kararlarınızı gözden geçiriniz ve Türk futbolunun ileride daha da çözülemeyecek sorunlarla karşılaşmaması için adaleti, geç kalınmış olsa da sağlayınız.
CAS iki yıllık men cezasını onarken kararı resmi internet sitesinden şöyle duyurdu:
"UEFA, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün UEFA kulüp turnuvalarından şike suçlaması nedeni ile 2 sezon men etmişti. Türk kulübü bu karar üzerine CAS'ta temyize gitti ve tarafların arasındaki anlaşma gereği CAS, hızlandırılmış prosedürün uygulanacağı bir takvim belirleyip Türk kulübü ile ilgili UEFA kararını erteleyerek, CAS'taki temyizin sonucu belli olana kadar bu sezonki Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarına katılmasına karar verdi. CAS Genel Merkezi'nde 2 gün süren duruşmalar 21 ve 22 Ağustos 2013'te yapıldı. UEFA kararı çerçevesinde ki bu karar CAS tarafından da onandı. Fenerbahçe Spor Kulübü, UEFA kulüp turnuvalarından 2 sezon süre ile men edilmiştir."
CAS, detaylı açıklamayı ise yarın kararı Fenerbahçe Spor Kulübü'ne bildirdikten sonra yine kendi sitesinden duyuracak. Bir diğer kulüp Beşiktaş'ın kararının da yarın açıklanması bekleniyor.
|
|
4 yorum |
1601 tekil okunma |
|
|
|
|
|
|
|
Bu habere toplam 4 yorum yapýlmýþtýr. |
|
Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz. |
|
|
|
|
|
|
|