|
 |
|
 |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Murat Arabacı |
|
|
0 |
Hürriyet |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Sabah |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Amk |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
DostluÄŸumuz Bir Kez Daha Tazelendi |
21 Haziran 2010 15:09 |
|
Kulübümüz ile Panionios Kulübü arasında uzun yıllara dayanan dostluk, her iki kulübün master takımları arasında oynan dostluk maçıyla tazelendi |
Kulübümüz ile Panianios Kulübü arasında kulübümüzün kuruluş yıllarına dayanan dostluk, dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen organizasyon ile bir kez daha tazelendi.
Kulübümüz Master Takımı ile Panianios Master Takımı arasında Altay Alsancak Stadı'nda oynanan müsabaka öncesi Kulübümüz Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Taşpınar ile Panianios Kulübü Başkanı birbirlerine plaket verdiler.
Müsabakayı, Panianios takımı 7-4 kazanırken, her iki kulüp yöneticileri de her iki kulüp arasındaki bu tür organizasyonları sık sık tekrarlamak istediklerini belirttiler.


Kaynak: altay.org.tr
Panionios
1890 yılında İzmir'de kurulan spor kulübü, maçlarını o zamanki adı Panionios Stadı olan ALTAY Alsancak Stadı'nda oynuyordu. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Yunanistan'a göç eden kulüp, İzmir'den göç edenlerin kurduğu Nea Smyrni (Yeni İzmir) şehrinde yaşamaya devam etti.
* * * * *
2007'de Altay Dergisi'nde çıkan Sn. Nedim Ekmekçiler'in yazısı;
Nea Smirni’de Bir ALTAY'lı
Apostolos Mavrakis, 46 yaşında Yunanistan’da Atina’da Nea Smirni-Yeni İzmir- semtinde yaşıyor. Atina belediyesinde ziraat müdendisi olarak çalışıyor. Evli ve eÅŸiyle birlikte yakında doÄŸacak ilk bebeklerini bekliyorlar.
Dedeleri ve ailesi mübadele yıllarında İzmir’den Sakız adasına gidip orada yaÅŸamaya baÅŸlarlar. Türkçe de konuÅŸan aile çocuklarına Türkçe de konuÅŸmayı öğretirler. Apostolos ailesinden sıkça İzmir ve Türkiye anılarını, hikayelerini dinler. Evlendikten sonra eÅŸiyle birlikte Türkiye ve İzmir’i gezmeye giderler.
Apostolos, Atina takımlarından Panionios takımının fanatik bir taraftarıdır, her maçını takip eder. Bir gün tuttuÄŸu takımın tarihini inceler ve ÅŸunları öğrenir. Panionios takımı 1890 yılında İzmir’de kurulmuÅŸ bir Yunan futbol kulübüymüş, o yıllarda İzmir’de kurulan ilk takımmış. İzmir’de Altay kulübü kurulduktan sonra Altay ve Panionios aynı futbol sahasını paylaÅŸmaya baÅŸlamışlar, birbirleriyle sık sık maç yaparlarmış. Bu iki takımın oyuncuları çok iyi arkadaÅŸmışlar, sahaya elele birlikte çıkarlarmış. Mübadele sonrasında Panionios takımı Atina’ya taşınmak zorunda kalmış, yerleÅŸtiÄŸi semt ise Nea Smirni-Yeni İzmir- olmuÅŸ.
Apostolos, daha sonra Altay’ı araÅŸtırmaya, Türkiye televizyonlarından Altay maçlarını haberlerini takip etmeye baÅŸlamış. İnternet üzerinden yaptığı araÅŸtırmada yolu bir ÅŸekilde Altaylist’le kesiÅŸmiÅŸ, buraya üye olmuÅŸ. Kendisi bu hikayeyi şöyle anlatıyor, “ İzmir’de kurulan Altay takımını çok merak ediyordum, bu yüzden Altay hakkında çok araÅŸtırma yaptım.Bir gün bir ÅŸekilde Altaylist üyesi oldum. İşte o andan sonra hayatım oldukça deÄŸiÅŸti, gerçek Altay tarihini ve kültürünü bu sayede tanıdım. İzmir ve diÄŸer ÅŸehirlerden birçok Altaylı dostum oldu. Altaylist üyesi Nedim Ekmekçiler bana iki adet Altay dergisi gönderdi. Bu dergilerden Altay’ın tarihini ve büyüklüğünü bir kez daha öğrendim, Altay aÅŸkım daha da büyüdü. Sonra Giuliano Gloghini ile tanıştım. Bir gün Giuliano beni Atina’da ziyarete geldi, sonrasında çok iyi dost olduk.En büyük hayalim aşık olduÄŸum bu iki İzmir takımının yine İzmir’de bir dostluk maçı yapmasıdır. Giuliano her iki takım yöneticileri arasında dostluk köprüsü kurup bu hayalimi gerçekleÅŸtirmeye çalışıyor.
Türkiye ziyaretlerimden birinde Altay’ın masörü Mahmut ile tanıştım. Kendisi bir gün Türk Milli takımıyla Atina’ya gelmiÅŸ beni aradı, buluÅŸtuk. Bana bir Altay forması getirmiÅŸ. O gün nasıl mutlu olduÄŸumu anlatamam. Ben de kendisine Panionios takımının formasını verdim. Mahmut ÅŸimdi en iyi dostlarımdan biri.
Ailem Sakız adalıdır, babam bana insanlardan nefret etmek yerine dost olmayı, onları sevmeyi öğretti. Ben Yunanistan’ı da Türkiye’yi de çok seviyorum.benim tuttuÄŸum iki takım var, biri Atina’da bulunan Panionios, diÄŸeri ise İzmir’den Altay.”
Apostolos geçenlerde yine İzmir’e geldi, yanında en yakın arkadaşı Panionios takımının takımının taraftarlarından Dimitri de vardı. Sevgili eÅŸini hamile haliyle ailesine teslim etmiÅŸti, yıllık izninin üç gününü İzmir ve Altaylı dostları için ayırdı.O hafta Altay-Gaziantep Belediyespor maçı vardı İzmir’de. Kendisini dostu Giuliano karşıladı, Ege Palas otelinde ağırlandı. İzmir’de Altaylist sayfasında tanıştığı arkadaÅŸlarıyla bir araya geldi, onlarla birlikte Altay’ın Gaziemir tesislerini gezdi, takımın antremanını izledi. Bazı Altay oyuncularıyla fotoÄŸraf çektirdi. Eski dostu masör Mahmut ile tekrar kucaklaÅŸtı. Altaylı dostları Giuliano ve Nedim’e Panionios forması ve ÅŸapkası hediye etti, onlar da kendisine Altay forması, atkısı, ÅŸapka, kahve ve rakı bardağı hediye ettiler. Ertesi gün Altay Alsancak stadında G.Antep Belediye maçını hep birlikte izlediler. “Büyük Altay” diye bağırdılar.
Bugün artık Atina’da Nea Smirni’de- Yeni İzmir’de- Panionios tribünlerinde bir Altay’lı var. Kendisine ve ailesine olacak bebeÄŸiyle birlikte mutlu ve saÄŸlıklı bir yaÅŸam diliyoruz.
|
|
13 yorum |
1783 tekil okunma |
|
|
|
|
|
|
|
Bu habere toplam 13 yorum yapýlmýþtýr. |
|
Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz. |
|
|
|
|
|
|
|