ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Yönetim Kurulundan Stad Açıklaması

07 Nisan 2012 21:17  
Alsancak Stadının durumu hakkında yönetim kurulumuzdan açıklama geldi.

Son dönemde yazılı ve görsel basında Kulübümüz ve yönetimiyle ilgili birçok haber yapılmaktadır.

Asıl acı ve üzücü olan ise bazı taraftarlarımızın sanal alemde yaptıkları bilinçsiz ve acımasız yorumlarıdır.

Bu haberlere ve yorumlara suskun kalışımızın nedeni Kulübümüzün geleceğini ilgilendiren çok daha önemli konularla meşgul oluşumuzdur.

Bugün Hürriyet Gazetesi Egeli ekinde yer alan ve Kulübümüzün geleceÄŸini yakından ilgilendiren “Alsancak da Elden Gidiyor” baÅŸlıklı haberin içeriÄŸi konusunda camiamızı ve kamuoyunu bilgilendirme zaruri yetimiz doÄŸmuÅŸtur.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; Kulübümüzün haberde yazıldığı gibi G.S.Ä°.M’ne Altay Alsancak Stadı kirasına mahsuben 240.000 TL borcu bulunmamaktadır. Bahsi geçen rakam toplam borç olmakla birlikte bu borcun ilk taksiti olan 77.500 TL sezon başında ödenmiÅŸtir. Åžuan itibariyle vadesi geçmiÅŸ 130.000 TL ve vadesi henüz gelememiÅŸ olan son taksite mahsuben 32.500 TL borcumuz bulunmaktadır.

Önceki dönemlerde Spor Toto gelirlerinden temlik verilerek gerçekleÅŸtirilen bu ödemeler, yeni çıkan torba yasayla birlikte, Spor Toto Müdürlüğü’nün G.S.G.M bünyesinden çıkartılıp Spor Bakanlığı’na baÄŸlanması sonucu önceki dönemlerdeki gibi gerçekleÅŸtirilememektedir.

Spor Toto Müdürlüğüne bağlı gelirlerimizin toplamı ve bu kaleme bağlı alacaklarımız, stat kirası ve vergi taksitlendirmesi giderlerimizi karşılamaktadır. Ancak ödemelerin aktarılması konusunda formül arayışı sürmektedir.

Haberde yer alan bir diğer iddia ise stadın bakımsız olduğu yönündedir. Stadımızda 4 sabit personel sürekli görev yapmakta olup stat bakımıyla ilgili hiçbir sorunumuz yoktur. Stat zemini gerek Karşıyaka gerek Kulübümüz A Takım ve U-18 Takımı müsabakalarında sorunsuz kullanılmaktadır.

Bu haberi yapan gazeteci arkadaşımızın gerek bizlere, gerekse Gençlik Spor Ä°l Müdürü Sayın Ali SalbaÅŸ’a her istediÄŸi zaman ulaÅŸabildiÄŸi aÅŸikardır. Hal böyle iken konuyla ilgili teknik detayları yetkililere sormadan böyle bir haber yapması da düşündürücüdür.

Her saÄŸduyulu Altaylının düşündüğü gibi bizler de yaÅŸamsal ÅŸansımızın bu stadyuma baÄŸlı olduÄŸunu bilmekteyiz. Bundan Altay Camiası’nın hiçbir şüphesi olmasın.

Bizler tesislerimize ait çim saha zeminini 40.000 TL bütçe ayırarak bu güne kadar görülmemiş bir bakıma alıp gelecek sezonun planlamasını yaparken bazı taraftarlarımız tarafından bu şekilde eleştirilmemizin tamamen yıpratma amaçlı olduğunu düşünmekteyiz.

Bilinmesini isteriz ki; Bizler de sizler gibi Altaylıyız. Kulübümüzün sezon sonunda ödemesi gereken futbolcu maç baÅŸları, toplam primler ve piyasa ödemeleri kalemlerinden oluÅŸan vergi hariç 1.600.000 TL borcu oluÅŸacaktır. Bu durum takımımızın bir üst lige çıkması halinde geçerlidir. Bu hedefimizi gerçekleÅŸtiremememiz durumunda futbolcularımıza ödenen primler maç başı alacağından düşüleceÄŸinden ödenmesi gereken rakam 1.200.000 TL’dir. Bizlerin geçmiÅŸ yönetimlerde gerçekleÅŸen oyuncu satışını yapmadığımızı Altay kamuoyuna hatırlatırız. Bugün çektiÄŸimiz sıkıntıları devre arasında gelen teklifleri deÄŸerlendirerek aÅŸabilirdik. Ä°smet GökseloÄŸlu’na 160.000 TL, Aytaç Kara’ya 275.000 TL, U-15 ve U-16 takımlarında oynayan 4 oyuncumuza ise Ä°zmir BeÅŸiktaÅŸlılar Dernek BaÅŸkanı aracılığıyla BeÅŸiktaÅŸ tarafından resmen teklif gelmesine raÄŸmen çektiÄŸimiz büyük sıkıntılar içerisinde bu oyuncuları Altay menfaatleri uÄŸruna satmadık. Bugün aynı Aytaç Kara’ya 500–550 Bin TL civarında teklif yapılmaktadır. Aradaki 275.000 TL’lik fark Altay’ın bir yarasını daha kapatacaktır. Bizler devre arasında bu transferleri gerçekleÅŸtirseydik bugün kamuoyunda yaÅŸanan sıkıntıların hiç birisi gözükmeyecekti. Ödemelerini gününde yapan BaÅŸkan ve Yönetim Kurulu profilinde olacaktık. Ama kaybeden her zamanki gibi Büyük Altay olacaktı. Bizler kendimizi deÄŸil Altayımız’ın yakın geleceÄŸini düşündük.

DeÄŸerli Altay Taraftarı; Altay Spor Kulübü Yönetim Kurulu BaÅŸkanının Kulübe kaynak yaratmak amacıyla vermiÅŸ olduÄŸu parayı Genel Kurul ve Divan Kurul’u toplantıları dışında açıklaması Altay’ın etik deÄŸerleriyle baÄŸdaÅŸmaz. Bu konuları asla muhabbet konusu yapmadık, yapmayacağız. Bu konuda resmi evraklar divan kuruluna sunulmuÅŸ olup konu ile ilgili yorum yapan arkadaÅŸlar ilk genel kurulda mahcup olacaklardır.

Sanal âlemde Kulübümüz sorunlarıyla ilgili yorum yapan deÄŸerli Altay taraftarlarının ve özellikle konulara “Her ÅŸeyi biliyorum” edasıyla birer gazeteci, köşe yazarı gibi yaptıkları yorumlar Camiamızı ve Yönetim Kurulumuzu küçük düşürüp yaralamaktadır. Altaylılığından şüphe etmediÄŸimiz bu kiÅŸileri Altay’ın en fazla ihtiyaç duyduÄŸu SAÄžDUYU ya davet ediyoruz.

Kamuoyunun ve Camiamızın bilgilerine saygıyla duyurulur.


ALTAY SPOR KULÜBÜ
ÖMER HIZLIOK
BAÅžKAN
 



9 yorum 1375 tekil okunma
    Bu habere toplam 9 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.