ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Usulsüz Kongre

16 Aralık 2013 18:54  
Yasa ve yönetmeliklerin yanı sıra tüzüğümüze aykırı olarak çağrısı yapılan Genel Kurul sonunda dün akşam yeni bir tüzük ve bazı organların seçimi yapıldı.

Yasallaştırma İddiası
Kulüp yönetimimiz, İl Dernekler Müdürlüğü tarafından bildirilmiş olup yasalara aykırı olan maddelerin değiştirilmesi amacıyla çağrı yaptığı Genel Kurul'da, gerek yasalarla ilgisi olmayan onlarca maddeyi değiştirdi, gerekse de yine çağrıda söz edilmeden organların seçimini yaptı. Zira çağrının da yasalara uygun olmaması daha günler öncesinden traji komik bir durum oluşturdu.

Hangi Yasaya Aykırı?
Yasalara aykırı maddelerin değiştirileceği çağrısı ile toplanan Genel Kurul'da Derneğimizin şube açıp açamayacağı, Genel Kurul süresi (2 yıl idi, 3 yıl oldu), aidat ödemeyenlerin oy kullanamaması (artık aidat ödemeyenler de oy kullanabilecek), alt kurul olan hukuk ve mali kurulun varlığı gibi takip edemediğimiz bir şekilde yapılan onlarca değişikliğin Türkiye Cumhuriyeti'ndeki hangi yasalara aykırı olduğu söylenebilir?

Hukuk ve Mali Kurul Ä°ptal
Kulübümüzün hukuki olarak haklarının aranması ve mali olarak denetlenmesi amaçlarını taşıyan Hukuk Kurulu ve Mali Kurul kaldırıldı.

Aidat Ödemeyen Oy Kullanabilir
Üyenin kongrelere katılabilme ve seçimli genel kurullarda oy kullanabilme hakkının olması için üyenin aidat ödeme dahil gerekli yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekiyor idi. Yapılan değişiklik ile üye hiçbir aidatını ödemeden yıllarca oy kullanabilecek. Aidatını 2 yıl ödemeyen kişiyi Yönetim Kurulu isterse ihraç edecek, istemezse etmeyecek!

Profesyonel liglerde mücadele eden tüm takımlar aidat ödemeyene oy kullanma yolunu kapatırken bizim bu yolu açmamızı hangi izan açıklayabilir?

6 Ay Oy Kullanamama da Ä°ptal
Yeni tüzükte aidat şartının kaldırıldığı gibi yeni üyenin 6 ay boyunca oy kullanamaması yönündeki madde de kaldırıldı. Kısaca Altay'ı, Altay'lı olmayanların oylarıyla seçilecek başkanların yönetmesinin önü açıldı.

Çağrı Yok, Süre Dolmadı, Seçim Var
Yapılan çağrıda herhangi bir kurulun seçileceği belirtilmemesine ve üyeleri değiştirilen organların süresi dolmamasına rağmen bu organların üyeleri değiştirildi. Sözümüz ona yasalara aykırı olan maddeleri güncelliyoruz diyen Yönetim Kurulumuz bu hukuksuzluğu hangi yasanın içine koyabilir?

Ne Diyordu Ne Oldu?
Mevcut Başkanımız Niyazi Konuşmaz, Ömer Hızlıok yönetimi döneminde kulübün yüzbinlerce lirasının hiç edildiğini söylüyordu, ve savcılığa gideceğini belirtiyordu. O döneme ait bazı gazete haberleri için tıklayınız.
Fakat gelinen noktada;
Mahkeme sonucu hala belli olmamakla birlikte usulsüz yapılan üyelikler de silinmedi.

Ä°tiraz da Var
Kongre öncesi 4 kişinin imzası ile toplantı çağrı usulünün uygun olmadığı, bu nedenle kongrenin iptal edilmesi talebi Genel Kurul Divan Başlanlığınca kabul edilmese de kayıtlara geçirildi. Yine 1 kişinin imzası ile tüzük gereği toplantı yeter sayısının oluşmadığı yönünde itiraz yapıldı ve kayıtlara geçirildi.

Mahkeme hakkı saklı olan bu başvurular, yanlış hesabın Bağdat'tan döneceğine bizleri inandırsa da, geçecek onca sürede Altay'ın kaybedeceği aşikar.


 



50 yorum 3992 tekil okunma
    Bu habere toplam 50 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.