ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

TFF'ye BaÅŸvuru

06 Temmuz 2011 15:00  
Yönetim kurulumuz, yeniden Bank Asya 1. Ligi’ne alınmamızı resmen talep etti.

Ä°stanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından baÅŸlatılan ve yürütülen soruÅŸturmanın Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bir an önce deÄŸerlendirilmeye alınmasını ve suçlulara gereken cezaların verilmesini isteyen yönetim kurulumuz, TFF’ye resmi baÅŸvuruda bulunarak kulübümüzün maÄŸduriyetinin önlenmesini ve takımımızın yeniden Bank Asya 1. Lig’e alınmasını talep etti.

TFF’ye gönderilen resmi yazı şöyle:




TÃœRKÄ°YE FUTBOL FEDERASYONU BAÅžKANLIÄžINA/Ä°STANBUL

Ä°stanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından baÅŸlatılan ve yürütülen soruÅŸturma sonucunda Türkiye’nin önemli kulüp yöneticileri, teknik adamlar, futbolcular, menajerler, taraftar temsilcileri gibi futbol ailesinin hemen her kesimden kiÅŸilerin karıştığı çirkin iliÅŸkilerin kamuoyun yansıdığı malumdur. Bu çalışma ve hukuki süreçlerin olayların boyutu, sanık ve ilgililerin sayısının fazlalığı sebebiyle daha uzun süre devam edeceÄŸi ortadadır.

Futbolun sanayileşmesi, bu çerçevede futbol endüstrisinde dönen paraların büyümesinin, futbolun ilerlemesi yanında maalesef kirletici bir etkisinin de söz konusu olduğunu üzülerek izlemekteyiz.

100 yıla yaklaÅŸan, asırlık bir çınar olan Altay Spor Kulübü’nün, bu güne kadar binlerce sporcu yetiÅŸtirdiÄŸi, milli takımların her kademesinde sporcularının bulunduÄŸu tüm ülkenin bildiÄŸi bir gerçektir. Halen liglerde Altay patentli bir çok oyuncunun yer alması kulübümüz açısından kuÅŸkusuz bir gurur kaynağıdır.

Ancak yukarıda belirttiÄŸimiz ve futbolun bir endüstri haline dönüşmesi süreci en çok Altay gibi etik deÄŸerleri her ne pahasına olursa olsun ön planda tutan, sporun neticesinin sadece ve sadece spor alanlarındaki performans ile belirlenmesini önemseyen kulüplere zarar vermiÅŸtir. Yine tüm spor kamuoyu bilmektedir ki, kulübümüz Süper Lig yolunda en önemli aday iken Diyarbakır’da çeÅŸitli güçler tarafından önü kesilmiÅŸ, baÅŸka bir sezon aralarında milli oyuncuların da bulunduÄŸu rakip Ä°stanbulspor oyuncularının üçüncü bir kulüpten aldıkları teÅŸvik primleri konuÅŸmaları gazete sayfalarına kadar yansımış, aynı hafta Elazığspor oyuncusunun 70 metre top sürerek attığı gol spor programlarında alay konusu yapılmış iken tüm baÅŸvuruları cevapsız kalmış ve küme düşmüştür. Özetle sporun kirlenmesi ile bu tip iliÅŸkilere girmeyi sporun ruhuna aykırı kabul eden ve geleneklerine yakıştırması mümkün olmayan Altay en çok maÄŸdur edilen kulüplerin başında gelmektedir.

Yine sona eren 2010-2011 sezonunda Altay, herhangi bir çirkinliÄŸe bulaÅŸmaya tevessül dahi etmeden mücadelesini yapmış ve Adanaspor ile yaptığı son müsabaka sonunda maalesef 2.Lig’e düşmüş bulunmaktadır. 32 maç sonunda son hafta lige veda eden Altay yanında hiç müsabaka oynamayan Ankaraspor A.Åž. genel kurul kararı ile Bank Asya 1.Ligindeki yerini muhafaza etmiÅŸtir. Ayrıca sezon ile ilgili Bank Asya kulüpleri ile takımlarının futbolcu, teknik adam ve yöneticilerinin adlarının karıştığı bir çok hukuk dışı iÅŸlem gerek soruÅŸturma ve gerekse medya aracılığı ile ortaya çıkarılmıştır. Yani anlaşılmıştır ki, Altay yine daha evvel bir çok kere olduÄŸu gibi oyunu sadece sahada oynamasının sonucunu küme düşerek ödemiÅŸ bulunmaktadır.

Sayın Federasyon BaÅŸkanımızın da son derece haklı ifade ettiÄŸi gibi, sporun kendi yasaları uyarınca yeni sezonda liglerin hangi takımlardan oluÅŸacağı, olaylara karışan kulüplere verilecek cezaların tedbiren de olsa derhal uygulanmasını gerektirmektedir. Aksi halde, dava aÅŸamasının Yargıtay’daki temyiz süreci de deÄŸerlendirildiÄŸinde yılları alacağı ve bu durumun da kamu vicdanını rahatsız edeceÄŸi açıktır.

Yukarıda arz edilen maruz sebeplere binaen;

Savcılık soruÅŸturmasındaki delil ve bilgilerin de Yönetim Kurulunuz tarafından deÄŸerlendirilerek, 2010-2011 sezonunda Bank Asya Ligi’nde hukuk dışı eylemlere kalkışan kulüplere gerekli sportif cezaların uygulanarak küme düşürülmelerine, Altay Spor Kulübü’nün ise olayların maÄŸduru olduÄŸu göz önüne alınarak 2011-2012 sezonunda da Bank Asya 1.Ligde yarışmaya devam etmesine dair karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz.


Altay Spor Kulübü Derneği adına
Başkan Ahmet Taşpınar


 



30 yorum 2370 tekil okunma
    Bu habere toplam 30 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.