ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Sn. Tandoğan'dan Altay Alsancak Açıklaması

19 Nisan 2012 12:35  
90'lı yıllarda yapılan sözleşmenin bozulmasının ardından 2008 yılında Altay Alsancak Stadyumu'nu tekrar kulübümüze kazandıran eski başkanımız Melih Tunç Tandoğan, sitemiz aracılığıyla Altay'lıları bilgilendirme amacıyla bir açıklama yapmıştır.

Sn. Tandoğan'ın Altay Alsancak hakkındaki açıklamasının tam metni aşağıdaki gibidir.


Altay Alsancak Stadı hakkında farklı bir bakış açısıyla sizleri bilgilendirmek istiyorum. Bütün Altay Ailesine sormak istediğim soru biz bu stadı ne kadar istiyoruz! Elde tutmak için neler yapıyoruz! Engel çıkaranlar kimler. Başkanlığım döneminde Altay Alsancak Stadyumu ile ilgili başımdan geçen olayları sizlerle paylaşmak istiyorum.


Seçildiğimiz genel kuruldan sonra yönetim kurulum ile birlikte Altay Kulübüne kalıcı, gelir yaratıcı projeler geliştirmek istedik. İlk projemiz Altay stadının kiralanması idi. Bizden önceki yönetimler bu konuda girişimlerde bulunmuş, Defterdarlık ve GSİM arasındaki kira değerinin belirlenmesi konusundaki anlaşmazlık yüzünden kiralama işlemini gerçekleştirememişlerdir. Stadın önündeki cadde emsal alındığında kira bedeli yıllık 600.000 TL ulaşmakta idi. Yıllardır çözümsüz olan kiralama işlemi, yönetim kurulumuzun basit girişimiyle stadın arkasındaki cadde emsal gösterilerek, yıllık 180.000 TL KDV dahil bedelle çözülmüştür. Yaptığımız bir yıllık anlaşma ile stad kiralanmıştır. Anlaşmaya stadın kirası düzenli ödendiğinde Altay Kulübü her yıl stadı kiralayacaktır maddesi konulmuştur. Kiralama işleminden sonra, gelir yaratmak için yönetim kurulu olarak ilk olarak VIP Tribünü yapılmış, reklam panolarını kiralamak için çalışmalar başlatılmıştır.


Bundan sonra ise paylaşmak istediğim son derece üzücü, trajikomik olaylar yaşanmaya başlamıştır. Her zaman olduğu gibi Altay da belirli bir kesim harekete geçmiştir. İlk olarak stad kirasının yüksek olduğunu kira bedelinin ödenmesinin zor olacağını söylemişlerdir. Bizde yönetim olarak hesabımızı yaptığımızı, kiralamanın sadece bu yönetim dönemi için değil, sonraki yönetimler içinde büyük gelirler yaratacağını, ayrıca bu stadın İzmir kulübleri arasındaki rekabet düşünüldüğünde mutlaka Altay a kazandırılması gerektiğini, bu kararın SEÇİLMİŞ BİR YÖNETİMİN kararı olduğunu söyledik. Bu kesimden gelen ikinci teklif ise son derece ilginçti. Reklam panolarının kiralanması konusunda tecrübemizin ve yeterli çevremizin olmadığını, Pano bedeli olarak belirlediğimiz 40.000 TL bedelin yüksek ve hayalci olduğunu, ve kiralama konusunun, engin deneyimleri olan İZVAK ca yapılması gerektiğini buyurdular. Bakın bu teklif İZVAK'ın Göztepeli yada Karşıyakalı üyelerinden yönetim kurulumuza gelmedi. Bu teklif İZVAK'ın Altay'lı üyelerinden geldi. Bu gün İZVAK başkanının son derece kızdığımız Altay stadı gelirlerinin İzmir kulüblerince paylaşım teklifini bazı Altay Genel Kurul üyeleri, bazı Divan üyeleri ve bazı eski başkanlar dört yıl önce yönetimimize teklif ettiler. Bizde kendilerine bir yıl önce İZVAK'ın reklam panosu gelirlerinden Altayımıza ne kadar gelir aktardıklarını sorduk. Bu tutar sadece 4.000 TL idi . Yani stad kirasını Altay ödeyecek, geliri İZVAK paylaştıracak. Bu Altay'lı kesime red cevabı verildi. İZVAK'ın değil, Altay'ın çıkarlarının bizim için ön planda olduğu ve arzu ederlerse Altay stadından reklam panosu kiralayarak, VIP tribün bileti alarak Altay'a katkı sağlıyabileceklerini kendilerine söyledik. Onlar ise ALTAY'dan reklam panosu kiralama yerine İZVAK'ın web sayfasına reklam verdiler. Sonuç olarak yeteneksiz buldukları yönetim kurulu sezon sonuna kadar Altay stadından yaklaşık 2.000.000 TL gelir elde etti. Sadece stad dışına konulan Tansaş reklam panosundan 160.000 TL alındı. Bu reklam bizden sonraki iki yönetim boyunca sürdü.


Biz yönetim olarak bu statükocu zihniyetle bir çok kere karşılaştık ve çatıştık. Onlarca örnek verebilirim. Bizi üzen en son yaklaşımları ise takımımızın, Süper Lig mücadelesi verirken Play Off lar öncesinde, bu gurubun toplantı yaparak yönetimi değiştirmek istemesiydi. Bu olay bir hafta sonra o toplantıya katılan bir büyüğümüz tarafından yönetime anlatıldı. Benzer toplantı ise bir yıl sonraki yönetimin play off a kalması öncesi yapıldı. Amaçlarını gerçekleştiremediler, tepkiden korktular.


Sonuç olarak bu grup için önemli olan Altayımızın bir üst lige çıkması, tesisler kazanması, değildir. Bu grup için önemli olan tek şey bunların HANGİ YÖNETİM zamanında yapıldığıdır. Aksi taktirde kulübün KONTUROLÜ ellerinden gider, oyuncakları ellerinden alınır. ONLARSIZDA BU KULÜBÜN YÖNETİLECEĞİNİ herkes görür.


İZVAK Başkanının Altay Alsancak Stadı konusundaki açıklamalarına taraftar sitelerinde haklı bir şekilde tepki gösterilmesine rağmen, Yönetimimizin, Divanımızın hele İZVAK YÖNETİMİN DE ve ÜYELİĞİNDE olan ALTAY'lıların hiç tepki göstermemeleri son derece üzücü ve düşündürücüdür. İZVAK içinde Altay'lı üyeler vardır. Ancak ALTAY ÇIKARLARINI savunan ALTAY'lılar yoktur. Sanırım bu yazımdan sonra malum grup için toplantı fırsatı doğar.



Saygılarımla,
Melih Tunç Tandoğan
 



11 yorum 2578 tekil okunma
    Bu habere toplam 11 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.