ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Skandal Olay Hakkında Futbolculardan Açıklama

14 Nisan 2014 17:57  
Bozüyükspor deplasmanını boykot edip gitmeyen futbolcular açıklamada bulundu.

BÃœYÃœK ALTAY CAMÄ°ASININ DÄ°KKATÄ°NE

Altay yönetim kurulu tarafından hakkımızda 12 Nisan 2014'te mesnetsiz, yanlış ve asılsız açıklamalar yapılmıştır. Suskunluğunu koruyan bizlere, bu söylemlerin ardından konuşma hakkımızı kullanıyoruz. Dilimiz döndüğünce gerçekleri, camiaya anlatma kararı aldık. 11 Nisan 2014 Cuma günü patlak veren ve Alanyaspor galibiyetinin primleri verilmediği için deplasmana gitmeyen futbolcular olarak kamuoyuna yansıtılan ve bizleri hedef tahtası haline getiren açıklamaları bizleri oldukça üzmüştür. Açıklamalarında prim alamadığı için Bozüyükspor deplasmanına gitmemekle suçlayan Altay yönetim kurulu, aslında kendi mali vecibelerini yerine getirememeyi örtbas etmek için bizleri hedef haline getirmiştir. Ligde 30. maçı oynadığımız bu haftaya kadar bir tek futbolcunun yönetime başvurup maç başı istememesi bu oyuncu grubunun iyi niyetli olduğunu göstermektedir.

1- Sezon başı anlaşılırken verilmesi gereken peşinat meblağlarımızı Altay kulübünün mali sıkıntıları nedeniyle 8-9 ay sonrasına kesilen çek ve senet verilmesine fedekarlık yaparak kabul etmemiz mi suçumuz?

2- Bizler hiçbir zaman paranın peşinde olmadık. Velev ki olsaydık, 30 maç başı ve peşinatlarımızı hukuki yollardan temin etmeye çalışırdık. Devre arasında BÜYÜK ALTAY'I bırakıp kaçmadığımız için mi günah keçisiyiz?

3- Yoksa veya geçimimizi sağlayacak gelirimizi rica minnet harçlık olarak aldığımız için mi suçlu olduk?

4- Yoksa fedekarlığa rağmen "Beğenmeyen, istemeyen, bonservis getirir, çekip gider" denildiği; her seferinde evimiz gibi benimsediğimiz Altay'ımızdan kovulmakla tehdit edilip, dertlerimizi sineye çekip yuvamızı terk etmediğimiz için mi suçluyuz?

Geçen hafta yaşanılan olay (2 bin liralık prim olayı olmamasına rağmen), aslında dolu bardağın taşmasına sebep olan son damladır. Eğer bizim derdimiz para olsaydı, bir hafta önce Tepecik galibiyetinin primi için dağıtılması bekletilen parayı almayıp, önce malzemecinin, masörün, çalışanın parasının ödenmesi için çabalamazdık. Sezon boyunca olumsuz şartları imkansızlıkları yaşanayan ve her şartta göğüs geren bizleriz, futbolcularız. Ancak bizimde takip ettiğimiz kadarıyla kamuoyuna yansıtılan toz pembe tabloyu şaşkınlık ve tebessümle izledik. Yine de bugüne kadar sustuk. Başarısızlığın sorumlusu, bir eli yağda, bir eli balda olan biz futbolcular olduk, ona da eyvallah!
11 Nisan'da olan prim olayında ise futbolcular olarak yaptığımız toplantıda hiç bir şekilde cuma günü deplasmana gitmemek sözkonusu olmamıştır. Kaptan Mesut çaytemel'in önderliğinde yapılan tecrübeli futbolcularla yapılan toplantı sonucunda ortak karar, cuma günü Bozüyükspor deplasmanına hareket edilmemesi, gerekirse 12 Nisan cumartesi günü gidilmesi yönündedir. Genç futbolcular alınan bu kararın dışında bırakılmıştır. Kaptanla birlikte alınan karar, bizzat başkana iletilmiştir. Başkan ise genç futbolcular dahil olmak üzere bütün oyuncularla bire bir görüşmesine rağmen, Mustafa Cevahir, Burak Akyıldız ve Şehmus Özer'le görüşmeye tenezzül etmeyerek düşüncesini yeterince açık beyan etmiştir. Bu davranış karşısında onurumuz kırılmıştır. Ne başkan, ne de fikir sahiplerinden olup sözcülük yapan kaptan Mesut hiç bir telkinde bulunmayıp kendi fikirlerini uygulamışlardır. Tesiste kalan futbolcuların fikri sorulmamıştır. Tesiste kalan futbolcular günah keçisi olurken, kaptan Mesut'un günlerdir (Primi almazsak tepki gösterelim) düşüncesinin başkanla yaptığı görüşmeden sonra değişmesinin nedeni de merak konusudur.
Tek üzüntümüz, sezon başından beri bize güvenen, inanan BÜYÜK ALTAY taraftarlarını üzmenin mahcubiyetidir. Biz bunun farkındayız ve büyük üzüntü içindeyiz. Anlatılması gereken bir çok gerçek olmasına rağmen, herşeyi sineye çekip kulübümüze zarar gelmemesi için hep sustuk, susmaya devam edeceğiz. Bizim için gerçek olan kişiler değil, BÜYÜK ALTAY'dır.
KİMSE BİLMESE DE, KİMSE DUYMASA DA, KİMSE GÖRMESE DE, ALLAH BİZİ VE YAŞADIKLARIMIZI BİLİYOR. O BİZE YETER. ADALET YAVAŞ İLERLER, AMA HEDEFİ ŞAŞIRMAZ. Saygılarımızla.

ALTAYLI FUTBOLCULAR
BURAK AKYILDIZ, MUSTAFA CEVAHİR, ŞEHMUS ÖZER, FATİH KALDAN, ALİ ŞAŞAL, YUSUF KURTULUŞ
 



20 yorum 2384 tekil okunma
    Bu habere toplam 20 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.