ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Ömer Hızlıok'tan Açıklama

23 Mayıs 2011 17:39  
Eski yöneticilerimizden Ömer Hızlıok basında yer alan haberler ve son gelişmeler hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Bizim amacımız, kimseyle kavga etmek değildir. Ancak, insanlara kendimizi anlatmaya çalışmak için yaptığımız her açıklamada; sanki kavga ediyormuş gibi bir hava estiriliyor. Oysa amacımız doğru bildiklerimizi söyleyip en azından bundan sonra doğruların yapılmasını sağlamaktır. Ancak görüyorum ki; yöneticilik yapmayan Altaylılar bile daha akılcı ve sağlıklı bir düşünce sergiliyor.

Altay Spor Kulübü’nün içindeki hiçbir iÅŸ yapmayanlar, kendi eksiklerinin kapatılması için sürekli düşman yaratmaya ve bizlere “belden aÅŸağıya” vurmaya çalışıyorlar. Biz yaptığımız açıklamalarda sert konuÅŸsak ta kimseye belden aÅŸağıya vurmadık. Sürekli gündem deÄŸiÅŸtirmelerindeki amaç, kendi baÅŸarısızlıklarını ört bas etmektir. Göreceksiniz çok yakında, “Ne yapalım düştü” deyip bu konuyu da unutturup, baÅŸka gündemler yaratacaklar. Takımın ikinci kez düşmesiyle neredeyse ilgilenmeyip, hala post kavgasını sorumsuzca sürdürmelerinden bunu çok açıkça anlamaktayız. Kulübün son yirmi yılını sanki biz yönetmiÅŸiz, takımın düştüğü durumun tek suçlusu bizmiÅŸiz gibi bir davranış sergileyerek hala statüko’yu sürdürme çabaları da görüldüğü gibi hiçbir sonuç vermemektedir. Herkes bir kez daha anlamıştır ki; Ömer Hızlıok’u “düşman” göstermek artık karın doyurmamaktadır. 22 Mayıs 2011 tarihli Hürriyet gazetesinde yayınlanan, “Hızlıok’a sürpriz” baÅŸlıkla haberde, sanki utanılacak bir durum varmış gibi, haberin kulüpten gazetelere servis yapılması, iÅŸte yukarıda bahsettiÄŸim “hiçbir iÅŸe yaramayanların” icraatıdır.

Adem Akın olayı;

Benim o dönemdeki kulüp baÅŸkanım sayın Erdinç AltınyeleklioÄŸlu da bu çeki Adem Akın’a kulüp adına verdiÄŸimi her ortamda söylemiÅŸtir ve söylemektedir. Ancak yapılan güvene dayalı teknik bir hatadan dolayı, bu çek bedelinin ödenmesi benim üzerime kalmıştır. Bu rakam 120 bin TL’dir. Karşı tarafın avukatı da bu rakama razıdır. Biz o dönem Adem’le 150 bin TL’ye anlaÅŸmıştık. Adem Akın bize Süper Lig’den transfer olmuÅŸtur. Ondan bir sezon önce de Bank Asya 1.Lig’inde gol kralı olmuÅŸ bir futbolcudur. Ama maalesef Altay’da baÅŸarılı olamamıştır. Ben Ömer Hızlıok olarak bu çeki kulübüm adına vermeme raÄŸmen ödemeye razı oldum. Yargı süreci bitince de bu ödeme tarafımdan yapılacaktır. Ben bu fedakarlığı yapmışken, sanki ortada utanılacak bir ÅŸey varmış gibi, olayın tam da benim basın açıklamamı yapmamdan birkaç gün sonra haber olarak kulüpten servis edilmesi düşündürücüdür. O gün bu çeki imzalı ve boÅŸ olarak vermemiz, transferin son günü ve son saati olmasıdır. Bu yüzden futbolcunun hiçbir hakkı sözleÅŸmeye dökülememiÅŸtir. EÄŸer sözleÅŸmeye dökülseydi, bu para da transfer yasağının o dönemki bir halkası olurdu.

Diğer senet olayı;

Benim ve kulübümün avukatı sayın Namık Kemal Marmara’dır. Kulübe Adana maçından önce 2008 yılından bir borç için alacağıma karşılık tedbir istemi geldiÄŸi tarafıma bildirilmiÅŸtir. Ben de bu borcu 2008 yılında ödediÄŸimi, alacaklı ile hallettiÄŸimi ama ibraname almadığımı bildirdim. Malum Adanaspor maçı ve sıkıntılar araya girince ibranameyi almaya gidemedim. Ancak bu ibranameyi de 21.05.2011 tarihinde basına elden gönderdim.

Bu iki olay da göstermektedir ki; Ömer Hızlıok’u karalamak için her ÅŸeyi fırsat görenler, sonunda olaylar açığa çıktığında mahcup olup özür bile dilemiyorlar.

Projelerimizi anlatma konusundaki eleÅŸtiriler de bence haklıdır. Taraftar sitelerinin etkinliÄŸi arttıktan sonra bizler sesimizi daha rahat duyurur olduk. Biz 2004-2005 yılındaki hatalarımızı, yöneticilikteki ilk yılımıza ve yetkimizin kısıtlı olmasına baÄŸlıyoruz. Ancak 2005-2006 sezonundaki o güzel kadronun kurulmasında ve 50 bin seyirciye oynamamızda, denk bütçenin saÄŸlanmasında o yönetim kurulundaki her arkadaşım ya da aÄŸabeylerim kadar katkım olduÄŸunu sizler de biliyorsunuz. Camianın içerisindeki birçok kiÅŸiyi tanımamızda ve Altay’ımızın sorunlarını öğrenmemizde o dönemin katkısı çok büyük olmuÅŸtur. O süreçte gençliÄŸimizin verdiÄŸi deneyimsizliklerimizi olmuÅŸtur. Aradan geçen zamanda yeni projeler ve deneyimle Altay’a hizmet etmek için uÄŸraÅŸtık. Ancak bunda baÅŸarılı olamadık. EÄŸer bir kongre olursa tabi ki çıkar projelerimizi de ilk önce kamu oyuyla paylaşırız. Sizlere sadece ÅŸunu söyleyebilirim. Bizim olduÄŸumuz yerde hırs ve iddia her zaman olur. Bunu daha önce 2005-2006 sezonunda gösterdiÄŸimizi sanıyorum.

Bu arada asıl dikkatinizi çekmek istediğim konu şudur:

Bizler iyi birer Altaylıyız. Ancak bu yapılanlardan dolayı yıllardır kulübe yönetici olup pozitif iÅŸler yapmak isteyen Altaylı ve Ä°zmirli birçok iÅŸ adamı kaçıp gitmiÅŸtir. Kulübümüzün temel sorunu paralı ve ciddi yönetici bulamamaktır. Bunları yapan o “hiç iÅŸe yaramayanlar”, meydanı boÅŸ bırakıp kendilerinin, “kıymetli” olduÄŸunu göstermek amacıyla, bu iÅŸleri sistemli olarak yapıyorlar. Ancak benim üzerimde de bu vazgeçirme ve kaçırma konusunda artık “baÅŸarılı” olacaklar gibi geliyor.

Canım kadar sevdiÄŸim kulübüme istemeyerek de olsa sırtımı döndürecekler. Bu konu onların, “en baÅŸarılı” oldukları konu. Ama takdir edersiniz ki benim bir ailem, iÅŸim ve sosyal çevrem var.

Saygılarımla

Ömer HIZLIOK

 



9 yorum 1990 tekil okunma
    Bu habere toplam 9 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.