ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Ä°zvak'ta Muhalif Ses

19 Haziran 2012 14:40  
İzvak Yönetim Kurulu üyelerinden Av. Namık Kemal Marmara ve Av. Emin Özmen "İzvak profesyonel spor kulüplerine maddi katkı sağlamak ve destek olmak" amacıyla kurulmuştır dedi ve Alsancak Stadı konusunda İzvak Başkanı Yemişçi'nin bireysel çıkışlarını eleştirerek, Yemişçi'yi vakıf tüzüğünün gereklerini yerine getirmeye çağırdı.

Konuyla ilgili İzvak'a yazılan yazının tam metni:


İZMİR GÜCÜ SPOR VAKFI (İZVAK)
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA


Ä°zvak’da son yapılan genel kurulda Yönetim Kurulu üyeliÄŸine seçilmiÅŸ bulunmaktayız. Vakfın tüzüğüne göre öncelikli amacının Ä°zmir’deki profesyonel spor kulüplerine maddi katkı saÄŸlamak ve destek olmak olduÄŸu tartışmasızdır.

Son zamanlarda, üyemiz olan Kulüplerden Altay Spor Kulübünün kiracısı bulunduÄŸu Altay Alsancak Stadyumunun TOKÄ°’ye devredilerek yerine alışveriÅŸ merkezi yapılması konusunda giriÅŸimlerde bulunulduÄŸu bilinmektedir.

Ancak vakıf olarak gerek üyemiz Kulüp için tarihi ve geliri yönünden yaşamsal önemi bulunan ve gerekse asrı aşan geçmişi ile yaşayan bir tarih olan stadyumun yıkılarak alışveriş merkezine dönüşecek olması karşısındaki duruşunun tüzükteki amaçlarına uygun olmadığını düşünmekteyiz.

Bilindiği üzere stada birkaç yüz metre ileride, liman içerisinde çok büyük ölçekli bir alışveriş merkezi yapılması sonuncu doğuracak imar değişikliği gerçekleşmiştir. Aynı bölgede İzmir futbolunun kalbi olan Alsancak Stadyumu yerine yapılacak bir başka alışveriş merkezinin kentin bu bölgesine gereksiz bir yük getireceği de tartışmasızdır.

Yine Ä°zmir içerisinde, yeni yapılacak stadyum için yer bulunamadığı, Alsancak Stadyumuna ulaşımın gerek Ä°zban ve gerekse otobüs ile son derece kolaylıkla gerçekleÅŸtiÄŸi bilinmektedir. Ayrıca ilimizde profesyonel takımlara hizmet edebilen stadyum sayısının son derece sınırlı olduÄŸu ortada iken,mevcut stadyumların alışveriÅŸ merkezleri veya gökdelenler için feda edilmesi de doÄŸru deÄŸildir.Yeni stadyumlar yapılmasının ÅŸartının,tarihin,bir devrin ve nice sembol futbolcunun sahne aldığı Alsancak Stadyumunun yıkılmasına baÄŸlı olmadığına inanmaktayız.Stadyumun ÅŸehir içerisinde kalmasının ise yıkımı için gerekçe olamayacağı,örneÄŸin Londra’da Chelsea’nin stadyumu olan Stanford Bridge’nin de mahalle arasında kalmasına karşın,kimsenin Åžampiyonlar Ligi maçları oynanan stadyumu yıkarak yerine baÅŸka bir ÅŸey yapmayı düşünmediÄŸi ortadadır.

İzmir kamuoyu, sporseverleri,taraftarlarının ve hatta yurtdışındaki stadyumun eski hemşerimiz Panionios Kulübünün de Alsancak Stadyumunun muhafaza edilmesi konusunda duyarlı oldukları açıktır.

Bu sebeple, spora hizmet için hareket etmesi gereken Ä°zmir Gücü Spor Vakfı’nın Altay Alsancak Stadyumu’nun yıkılarak alışveriÅŸ merkezi yapılması yerine, gerekirse yıkılarak yeniden çağın gereklerine uygun,modern bir hale dönüştürülmek suretiyle stadyum olarak korunması gerektiÄŸi yönünde çaÄŸrı ve açıklama yapmasını,bu duruÅŸunun misyonuna ve kuruluÅŸ amacına daha uygun olacağını belirtir,aksi uygulamaların tarihe,kente ve spora karşı bakışımıza ve prensiplerimize aykırı davranmak anlamına geleceÄŸini bilgilerinize sunarız.


Saygılarımızla,


Av. Namık Kemal Marmara - Av.Emin Özmen

 



1 yorum 1664 tekil okunma
    Bu habere toplam 1 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.