ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Hızlıok'tan Açıklama

18 Mayıs 2011 14:33  
Eski yöneticilerden Ömer Hızlıok'un basın açıklaması...

01 Åžubat 2011 tarihinde yine bu salonda arkadaÅŸlarımla birlikte düzenlemiÅŸ olduÄŸum basın toplantısında, Altay'ın geleceÄŸi ile ilgili kaygılarımızı dile getirmiÅŸ ve Ahmet TaÅŸpınar yönetimine, “Ãœzerimize düşen bir görev varsa hazırız” demiÅŸtik. Ancak sayın TaÅŸpınar'ın “küçük daÄŸları ben yarattım” tavırları ile, “güvenlik ÅŸirketine 50 milyar lira borcumuz var ödeyin” ÅŸeklinde sanki bir talimat verir gibi faks gönderdiÄŸi ve bunun üzerine benim de bu borcu ödediÄŸim sizler tarafından yapılan haberlerle spor kamuoyuna duyurulmuÅŸtu.

1. Ancak o günü bir daha anımsayaak olursak, “Benim izlediÄŸim Altay, sezon sonuna kadar arka arkaya 15 puan alamaz” demiÅŸtim. O günden beri Altay 14 puan alabildi ve tabii bu 14 puan da düşmekten kurtulmamıza yetmedi.
2. Sayın Ahmet Taşpınar sezon başından beri camiayı sürekli bölmüş, suçlu arayışına girmiş ve kulübü tek adam zihniyetiyle, tek başına ve işine kimseyi karıştırmadan yönetmiştir. Her şeyi bildiğini sanan bir yöneticinin kulübü getirdiği nokta, takımı biri süper ligden olmak üzere ikinci kez de Bank Asya 1. liginden düşürmek olmuştur.
3. YaÅŸadığımız bu acıya raÄŸmen sayın TaÅŸpınar yaptığı açıklamalarda gerek dışı beyanlarını sürdürmüş ve hala camiayı kandırmaya çalışmıştır. Ä°ÅŸine kimseyi karıştırmayan bir yöneticinin iÅŸlediÄŸi suça ortak arar gibi, “BaÅŸta Altay camiası olmak üzere tüm Ä°zmir küme düştü” demesinin gerçekle uzaktan ve yakından bir ilgisi yoktur. Sayın TaÅŸpınar'a kongrede yaptığı, “Bu takımın formasını koysak ilk altıya girer” söylemini anımsatırız.
4. Sayın TaÅŸpınar'ın demecinde, camianın yüzleÅŸmesi gereken gerçeklerden bahsetmektedir. Nedir o gerçekler? Birkaç kiÅŸinin darbeci ve icazetçi mantığıyla, birinin yolunu açıp, diÄŸerinin yolunu kapatması mıdır? Bu kulübe emek vermiÅŸ insanlara, “Hırsız, uÄŸursuz, nitelikli dolandırıcı, ÅŸer odakları, makam sevdalıları” suçlamasında bulunması mıdır camianın gerçekleri? Altay'ı yalnızlaÅŸtıran ÅŸey, kulübü “babasının çiftliÄŸi” gibi yönetme sevdası mıdır?
5. Taraftarımızı sürekli sakinleÅŸtirmeye çalışmak için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ama Altay'ın tarihinde taraftara ana avrat küfür eden ilk baÅŸkan olduÄŸunu sayın TaÅŸpınar acaba aklına getiriyor mu? Protokol tribününden bir sıkı yönetim komutanı gibi yanında boyunca genç kızları olan Altaylı bir babaya sadece, “BaÅŸkan, bu senin eserin” diye eleÅŸtirdiÄŸi için ana avrat küfür eden ve ilk ve tek baÅŸkan Ahmet TaÅŸpınar'dır. Camia içinden ve dışından kimseyle barış saÄŸlayamayan, yaptığı çirkinliklere raÄŸmen camianın sessiz kalarak protesto ettiÄŸi ve kimsenin muhalefet etmediÄŸi TaÅŸpınar bundan bile ders çıkarmamıştır.
6. Satır arasında eleÅŸtirilen medya mensuplarının yorumlarının tamaı doÄŸru çıkmış ve kentimizin deneyimli spor yazarları ve yorumcuları Altay adına duydukları kaygıları satırlara dökerken “düşman” ilan edilmiÅŸlerdir. Sayın TaÅŸpınar bu eleÅŸtirilerden bile ders çıkarmamış, o spor yazarı ve yorumcuları bölmüş, ÅŸikayet etmiÅŸ ve kiminin kalemini susturmaya çalışmıştır. Ancak güneÅŸ balçıkla sıvanamamış ve medya mensuplarının yazdıkları bir bir gerçekleÅŸmiÅŸtir. Bir yöneticinin, 27 yaşında ve on yıl önce futboılu bırakmış amatör futbolcu olan oÄŸlunu profesyonel yaparak, ceza alan TaÅŸpınar bu ceza nedeniyle federasyon baÅŸkanımız Mahmut Özgener'in arkasından konuÅŸmuÅŸ ve bu buna tanık olan Eyüp NecimoÄŸlu kapıyı çarpıpı toplantıyı terk etmiÅŸtir. TaÅŸpınar için kendisine yapılan her eleÅŸtiri bir kötülüktür ve eleÅŸtiri yapan düşmanıdır. Bu federasyon baÅŸkanı da olsa fark etmiyor demektir ki en yakın ndostu NecimoÄŸlu'nu bile küstürmüştür.


7. Sezon başında 16 futbolcu transfer eden, emekliliÄŸi gelmiÅŸ oyuncuları kadroya dahil ederek, genç ve yetenekli alt yapı oyuncularını kiralık veren ve “Önümüzdeki üç yılın takımını kurduk” diyen sayın TaÅŸpınar ÅŸimdi piÅŸkin ve utanmaz bir tavırla, sanki takımı sadece kendisi düşürmemiÅŸ gibi davranabilmekte ve tüm camia ve Ä°zmir'i suçlamaktadır. Futbolu ne kadar bildiÄŸi tartışmalı olan TaÅŸpınar'ın bu hayali suçlamalarına karşın, “Sen ne yaptın?” sorusuna verebileceÄŸi bir yanıt ne yazık ki yoktur. Tek başına transfer yapan, tek başına hoca deÄŸiÅŸtiren, tek başına karar alan bir hükümdar gibi davranan TaÅŸpınar'ın aslında anlamadığı ÅŸey, böylesi yönetici modelinin artık eskilerde kaldığıdır. Kendisini hala yaramazlık yapanın kulağını çeken bir camia büyüğü gibi görmektedir. Ancak gittikçe küçüldüğü ve yok olduÄŸunu kabul etmemektedir.

Borç yükünden bahseden sayın Taşpınar, takımı küme düşürerek kulübü ne kadar gelirden ettiğinin hesabını yapmış mıdır? Bugünkü koşullarda Bank-Asya 1. liginin geliri 7- 7.5 milyon liradır. Bu gelir 2. ligde 2 milyona kadar düşmektedir. Taşpınar Altay'ı yıllık 5 milyon zarara sokmuştur. Acaba bunun farkında mıdır?

8. Sayın TaÅŸpınar, kulübe yaÅŸattığı bu acılara raÄŸmen yine “aba altından sopa gösterir” gibi davranmaktadır. Kendisinin de mensup olduÄŸu darbeci geleneÄŸin etkisiyle, “SaÄŸlıklı bir yapılanma çıkması halinde görevi bırakmaktan” bahsedebilmektedir. Peki TaÅŸpınar hangi saÄŸlıklı yapının mensubudur. Yaptığı hangi iÅŸ saÄŸlıklı olmuÅŸtur? SaÄŸlıklı yapıdan kastı nedir? Kendisinden sonra gelecek yönetimi kontrol etmek mi istemektedir? Hangi yetkiyle ve neye dayanarak bu darbeci zihniyeti sergilemektedir? Kendisini hala camia büyüğü gibi mi görmektedir? Olanın bitenin farkında deÄŸil midir?
9. Sayın TaÅŸpınar'ın açıklamasının yüzsüzce ve gerçekleri maskeleme hesabıyla yapıldığını düşünmekteyiz. Ortada takımı düşürmek gibi ağır bir vebal varken, hesap vermek yerine hala suçlu arama piÅŸkinliÄŸini sürdürmektedir. “Koltuk sevdalısı deÄŸiliz” derken, aday yönetimleri kontrol mekanizmasının koltuÄŸuna oturmaya çalışmaktadır. TaÅŸpınar'ın Altay camiasında artık oturacağı bir koltuk yoktur. Ä°ÅŸlediÄŸi suçların karşılığı bizce kulüpten ihraç edilmektir. Ama onurlu bir baÅŸkanın da, “Ben bu iÅŸi baÅŸaramadım” deyip istifa etmesi ve kongre kararı alması beklenirken, “ SaÄŸlıklı Yönetim” koÅŸulunu sürmesi kelimenin tam anlamıyla utanmaz ve arsız bir tavırdır. TaÅŸpınar görevi hemen ÅŸimdi bırakmalı ve yapılacak kongreye de hi bir müdahalede bulunmamalıdır. Camianın seçeceÄŸi yönetim hangisi olursa olsun, kulübü TaÅŸpınar'dan çok daha iyi yönetecektir. Bugüne kadar ki yöneticilerin en kötüsü sayın Ahmet TaÅŸpınar'dır. Ve artık bunu kabul etmelidir.



 



22 yorum 1879 tekil okunma
    Bu habere toplam 22 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.