ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Beden tutsak olsa da...

07 Kasım 2013 13:38  
İzmir’de Haziran Direnişi nedeniyle tutuklu yargılanan Çağlar Korkut’un kardeşi Alper Korkut, abisinin Altay sevdasını devam ettiriyor, maçlara onun yerine gidiyor. Beden parmaklıklar arkasına konsa da sevdalar özgür kalıyor.

Cenk Alaçam - soL

Çağlar Korkut 22 yaşında İzmir Gezi tutsaklarından. Eve yapılan baskınla gözaltına alındıktan sonra tutuklu yargılanmasına karar verildi. Çağlar, Altay tribününün tanınan simalarından ve Altay’a gönül vermiş, sevdanın sadece üst liglerde geçerli olduğunu düşünenlere cevap olarak ortaya çıkmış gibi. Çağlar’ı “2911 sayılı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet, polisin dağılın uyarısına uymamak ve örgüte üye olmamakla beraber örgüt adına suç işlemek” bahaneleriyle aylardır tutsak tutuyorlar. AKP yargısının en güzel örneklerinden biriyle karşılaşmışlar çünkü ilk olarak “örgüt üyeliği” ile suçlanmış Çağlar. Bunu destekleyecek delil bulamadıkları için de değiştirmişler iddianameyi.

Annsinin yazdığı mektupla tanışmıştık Çağlar ile. Annesi, Çağlar gözaltına alındığında bir mektup yazmıştı. Canından çok sevdiği Çağlar’ını ondan koparıp almaya çalışıyordu çünkü birileri. Çiğdem annemiz mektubunda isyan ediyor, “Oğlum uyuyabilmiş midir?” diye merak ediyordu. Bilgisayar başında ağladığımız bir çok andan biriydi belki de bizim için.

Sevdasından koparamadılar
Kardeşi Alper Korkut ise abisinin Altay sevdasını devam ettiriyor. Çağlar için Altay’ın her maçına gidiyor, deplasman deplasman dolaşıyor. Alper’e abisinin durumunu soruyorum, “Durumunda dalgalanmalar oluyor, İzmir’de 2012’de tutuklanan KESK’li biriyle aynı yerde kalıyor. Havalandırmalara kamera takmak istediler, kamera açısını da koğuşları görecek şekilde ayarladılar. Zaten tutsak adam. Yani hiçbir amacı yok o kameranın. Sadece psikolojik baskı” diyor ve devam ediyor; “Tutsaklar o kameraları söktü, birkaç kere yaşandı bu olay. En son bir kez daha sökülünce, cezaevi dava açıp, bazı tutsakları hücreye koydu, iletişim cezaları verildi. Slogan attıkları için de soruşturma açıldı” diyerek baskının devam ettiğini aktarıyor.

Alper, bir yandan da okuluna devam etmeye çalışıyor. Okulu olduğu için abisiyle çok görüşemediğini ancak Altay maçlarına gitmeye başladığını söylediğinde, Çağlar’ın çok mutlu olduğunu belirtiyor. Başlarda Altay taraftarı olmadığını, daha önce sadece bir kez maçına gittiğini söylüyor. “Abim yıllardır, Altay maçlarına gider. Sayesinde tezahüratları öğrendim ve Altay’a karşı sempatim oluştu. Abimin durumu nedeniyle maçlara ben gitmeye karar verdim. En önemli sebep bu” diyor Alper.

Maçlara gitmesindeki diğer bir etken ise, Çağlar’ın tribünden arkadaşlarının, Altay tribününün ailenin yanında olmasıymış. Alper, “Altaylı arkadaşların ailemi ziyaret etmesi, adliyede de bizi yalnız bırakmaması da etkiliydi, onlara da çok teşekkür ediyorum” diyor.
Son olarak da, “Abim çıktığında da maçlara gitmeye devam edeceğim. Hatta beraber gideriz belki” diyerek artık sadece abisi için değil, kendi sevdası için de tribünde olduğunu söylüyor.

Kaynak: Sol
 



5 yorum 1387 tekil okunma
    Bu habere toplam 5 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.