ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Altay'dan Altaylara Dostluk Köprüsü

17 Ocak 2014 18:28  
Yönetim Kurulumuz yeni yüz yıldaki ilk projesini açıkladı.

Kulübümüzün resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

ALTAY’DAN ALTAYLAR’A DOSTLUK KÖPRÜSÜ

PROJENÄ°N AMACI:

Spor günümüz dünyasının ve modern insanın gündelik hayatının vazgeçilmez unsurlarından biridir. Milyonlarca insanın aktif olarak spor yaptığı ve spor karşılaşmalarını takip ettiği bir ortamda spor; sporculara ve spor yöneticilerine yalnızca profesyonelce yaptıkları iş açısından değil, aynı zamanda bu kadar takipçisi olan bir olgunun sosyal yönlerini de düşünmek sorumluluğunu yüklemektedir. Bu çerçevede sporun en ilkel doğasında olan çarpışma, mücadele etme ve savaşma benzetim modelleri dışına çıkarılıp, insanlığın, barışın ve kardeşliğin, spor dünyasındaki yaygın tabiriyle “fair-play”in hizmetine sunulması çok büyük öneme sahiptir. Sporun insanlar arası ilişkilerde sevgi, saygı, hoşgörü, sevinç, üzüntü paylaşımı gibi toplumsal değerleri oluşturma ve geliştirme niteliği de göz ardı edilemez.
Projemizin temel dayanak noktası toplumsal uyum ve kaynaşmada araç olarak kullanılabilen spor vesilesiyle ülkemiz için ciddi bir potansiyele sahip olan ve derin kültürel bağlarımız olan dış Türklerle mevcut ilişkilerimizin daha da derinleştirilmesine katkı sağlamaktır. Bu çerçevede kuruluş tarihi bundan 100 yıl öncesine dayanan ülkemizin köklü spor kulüplerinden Altay Spor Kulübü’nün, binlerce yıllık kültürel hafızamızda hala yaşayan Orta Asya izlerinin bir yansıması şeklinde değerlendirebileceğimiz bir şekilde ismine ilham kaynağı olarak seçtiği coğrafyayla ilk defa olacak nitelikte yeni bağlar tesis etmesi anlamlı olacaktır diye düşünmekteyiz. Amaçlarımızdan biri; Rusya Federasyonu içerisinde yer alan ve özerk bir cumhuriyet olan Altay Cumhuriyeti ile ülkemiz arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, Anadolu ile Altay coğrafyaları ve toplumları arasında köprü oluşturulmasıdır. Günümüzde futbol artık spor olmanın ötesinde başka anlamlar taşımaktadır. Biz de bu vesileyle spor aracılığıyla birbirine binlerce kilometre uzakta olan bu iki coğrafyayı birbirine yakınlaştırmaya vesile olmayı düşünmekteyiz.
Projemizin çıkış noktası olan Altay Spor Kulübü; kuruluşu, kurucuları, yetiştirdiği sporcular, spor adamları ve kazanmış olduğu başarılarla Türk Spor Tarihine ismini altın harflerle yazdırmış, Türkiye’nin en önemli spor kulüplerinden biridir. İzmir’in futbolda en başarılı kulübü olan Altay Kulübü, bu güzide şehirde resmi olarak kurulan ikinci Türk kulübü olma özelliğine sahiptir. Ayrıca Türkiye Birinci Futbol Ligi’nde, bugünkü adıyla Süper Ligde, en çok yer alan 5. takım olma unvanı Altay Spor Kulübü’nün elindedir. Kulübün kuruluşundaki milliyetçi, vatansever hisler, hem adına yansımış hem de ilk dönem faaliyetlerinde gayri Türk unsurlara karşı kazanmış olduğu zaferler İzmir Türklüğü için hala bir gurur eseri olarak anılmaktadır. Bu çerçevede kulübün kuruluşunun 100. Yılı etkinlikleri içerisinde Altay bölgesinden bir spor kulübünü Altay Spor Kulübü ile kardeş kulüp ilan edip, iki kulüpten karşılıklı heyetlerin birbirlerini ziyaret etmeleri sağlanıp, federasyonlardan gerekli izinler alınıp iki takım arasında hem Türkiye’de hem de Altay Cumhuriyeti’nde birer gösteri maçı tertip edilmesi planlanmaktadır. İki kulüp arasında yapılacak işbirliği ile ilişkilerin geliştirilip futbol dışındaki alanlara taşınmasına ve geleneksel hale getirilmesine çalışılacaktır. Altyapı çalışmalarından, idari yapılanmaya, profesyonel branşlardan amatör branşlara kadar her alanda tecrübi paylaşımlarda bulunulmasına çaba gösterilecektir.

PROJENİN ÖNEMİ:

Projemiz sayesinde Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek, bugüne kadar Türk Dünyasıyla siyasi, ekonomik ve kültürel yönden yapılan çalışmalara ek olarak spor alanında bir işbirliği sağlanmış olup, Türk Dünyası spor hayatının kaynaştırılmasına ve geliştirilmesine katkı olacağı düşünülmektedir.

Birbirine coğrafi olarak uzak ancak kültürel yönden yakın olan iki dünyanın bir araya getirilip gelecekte yeni işbirliklerinin ve ufukların doğmasına vesile olacağını planlıyoruz.

Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olan İzmir ile Altay Cumhuriyeti başkenti Gorno-Altayski arasında kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunacağı gibi İzmir iş çevrelerinin bölgedeki ekonomik olanaklardan faydalanabileceği değerlendirilmektedir.

PROJENİN KISA DÖNEM HEDEFLERİ:

Projemizin kısa dönem hedeflerinin başlıcaları:

• Altay Spor Kulübü’nün 100. Yılı anısına, Altay Cumhuriyeti’nden bir spor kulübü ile kardeş kulüp ilan edilip protokollerin yapılması,
• 2014 yılı içerisinde Altay Cumhuriyeti’ne kafile halinde bir seyahat düzenlenerek orada bir gösteri maçı tertip edilmesi,
• Yine buna mukabil Altay Cumhuriyeti’nden gelecek kardeş kulübün İzmir’de ağırlanması ve Alsancak Stadyumu’nda bir gösteri maçının tertip edilmesi,
• Bu faaliyetlerin gerek sosyal medya, gerekse de basın-yayın organları vasıtasıyla duyurulması.

PROJENİN UZUN DÖNEM HEDEFLERİ:

• Türk Dünyası ile olan mevcut ilişkilerin geliştirilmesi,
• Yapılacak protokoller çerçevesinde faaliyetlerin geleneksel hale getirilmesi,
• İdari mekanizmaların işleyişi yönünden bilgi alışverişinde bulunulması,
• Alt yapı ve profesyonellik açısından spor kulüpleri arasında bilgi alışverişinde bulunulması,
• İlerleyen süreçte İzmir ile Gorno-Altayski’nin kardeş şehir ilan edilmesi,
• Türk Dünyası ile ilgili çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının bölge ile bağlarının kurulması,
• Kurulabilecek değişim programları vasıtasıyla Altay Cumhuriyeti’ndeki genç sporcuların İzmir’deki spor akademilerinde misafir olarak eğitim olanaklarının sağlanması,
• İzmir iş dünyası ile Altay Cumhuriyeti arasında bağlar kurup, yeni iş olanaklarının değerlendirilmesi,
• Tüm bu çabaların sürdürülebilir kılınması projemizin uzun dönem hedeflerinin başlıcaları arasında yer almaktadır.

PROJE PAYDAÅžLARI:

Altay Spor Kulübü, Dinamo Altay Spor Kulübü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, TİKA(Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı), İzmir Kalkınma Ajansı, Türkiye Futbol Federasyonu.

PROJE YÖNETİCİLERİ: Fehim Kuruloğlu (Gaziosmanpaşa Üniversitesi), Umut Üren (Ege Üniversitesi), Aybars Akoğlu (Altay Spor Kulübü)

BÜTÇE; HİZMET ALIMI; SEYAHAT MASRAFLARI ve BÜTÇE GEREKÇESİ: İlgili Kurumlara detaylı olarak hazırlanarak sunulacaktır.
 



4 yorum 1690 tekil okunma
    Bu habere toplam 4 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.