ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Alsancak Stadı İçin Eylem Vakti

21 AÄŸustos 2014 01:05  
İzmir'in, 120 yıllık kent kültürü Alsancak Stadı, yok edilmek isteniyor.

Bir süre önce Alsancak Stadı'nda inceleme yapıp, numuneler alan firmanın verdiği rapor sonucu, depreme dayanıklı olmadığı gerekçe gösterilerek Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tarihi stadın boşaltılmasına karar verildi.

İzmir'in spor ve kültür yaşamında en önemli hatıratı konumunda olan Alsancak Stadı, kentin köklü geçmişini yansıtan en önemli yapılardan biri olma özelliğini taşıyor. Osmanlı döneminde kullanılmaya başlanan stad, bazı otoriteler tarafından Anadolu'da futbol oynanan ilk alan olarak kabul ediliyor. Türkiye futbolunun filizlenmesinde ve sonrasında gelişmesinde çok önemli bir yere sahip olan Alsancak Stadı, on binlerce maça ev sahipliği yaptı.

''İzmirliyim'' diyen herkesin, en azından bir defa mutlaka ziyaret ettiği bu futbol mabedi, aynı zamanda İzmirli milyonlarca insanın en güzel hatıralarının yaşandığı yer olarak belleklerde kazılı durumda. İlkokul çağındaki çocuktan, yetmişli yaşlarını yaşayan yaşlısına kadar herkesin bir bağının olduğu bu stad, merkezi yönetim tarafından (Gavur) İzmirimiz'in futboluna, tarihine ve kültürel belleğine bir hançer saplayarak yok etmek isteniyor.

Konak'ın Alsancak semti ve etrafında, deprem anında toplanılacak ve aynı zamanda ilk yardımın yapılacağı tek alan olan Alsancak Stadı yıkılarak rant alanına dönüştürülmeye, alışveriş merkezi, rezidans gibi ucube binalar yapılarak birilerine peşkeş çekilmeye çalışılacaktır. Kentine, kültürüne, tarihine, cumhuriyetine sahip çıkan İzmirliler, buna bir dur demeyecek mi?

Sağa sola sataşmadan, öncelikli olarak yapılması gerekenler bellidir. Bütün İzmirliler'i uyandırmak, kentsel duyarlılıkla birlikte kamuoyu baskısı yaratmak gerekmektedir. Bütün Türkiye'nin gözünü Alsancak Stadı'na çevirecek etkinlikler yapılmalıdır. Daha önce yapıldığı gibi; yeniden yürüyüşler düzenlenebilir, Alsancak Stadı'ndan Gündoğdu Meydanı'na insan zinciri oluşturulabilir, çeşitli forum ve duyarlılık yaratacak küçük konserlerle birlikte, en önemlisi de bir gece stad içerisinde çadır kurarak, deprem sonrası ne yapılacağıyla ilgili bir tatbikat yapılabilir. Bütün bu fikirler daha önce oluşturulan Alsancak Stadı Yıkılmasın Platformu'nda konuşulmuş ve paylaşılmış fikirlerdir. Artık söz eylemini yitirmiştir, artık hareket zamanıdır, artık Alsancak Stadı'nın kimin olduğunu gösterme zamanıdır.

Unutulmamalıdır ki,

Son sözü her zaman direnenler söyler!
 



1 yorum 3069 tekil okunma
    Bu habere toplam 1 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.