ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Alsancak Soruları Cevapsız Kaldı

19 Aralık 2014 15:46  
Ä°zmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Alsancak Stadı’na müsabakaya uygun deÄŸil raporunun verilmesi üzerine verdiÄŸi önergelerin dikkate alınmaması nedeniyle konuyu yeniden gündeme taşıdı.

Güven, Alsancak Stadı’nın, stat yapısı içinde, bitiÅŸiÄŸinde veya eklentisi olarak AVM kurulup kurulmayacağı ve Altay Spor Kulübü’nün maÄŸduriyetinin nasıl giderileceÄŸini Gençlik ve Spor Bakanı’na sordu.

AÇIKLAMALAR YETERLİ DEĞİL

Güven, Bakanlık tarafından geçtiÄŸimiz AÄŸustos ayında verilen “Stadın müsabaka oynanmaya uygun olmadığı” raporunu hatırlatarak, stat ile ilgili son geliÅŸmelerin soru iÅŸareti yarattığını belirtti. Hülya Güven, Bakanlık tarafından yapılan, Alsancak Stadı'nın yeri yine spor alanı olarak kalacak açıklamasının yeterli olmadığına dikkat çekerek, 1910 yılından bu yana futbol oynanan ve kültürel miras kapsamında olan 15 000 kiÅŸiye hizmet veren stat alanının aynı zamanda bir deprem olasılığına karşı çadır kent alanı olarak belirlenmiÅŸ olmasının da büyük önem taşıdığının altını çizdi. Güven ayrıca çeÅŸitli tarihlerde Bakanların "Alsancak Stadının yıkılmasının söz konusu olmadığı yada spor alanı olarak kalacak" ÅŸeklinde açıklamalarına karşın , Stadın yenilenerek sporseverlerin hizmetine verileceÄŸi konusunda net bilgi verilmediÄŸini söyledi. Hükümetin bu açıklamalarının ve suskunluÄŸunun, Stadın AVM'yi de kapsayan büyük bir rant alanının bir parçası olduÄŸu kanaatini ortaya koyduÄŸunu ve Alsancak Stadı'nın hangi amaçla kullanılacağına dair sunulan meclis araÅŸtırma önergesine henüz yanıt alamadıklarını belirten Güven, konuyla ilgili ÅŸimdi de soru önergesi verdiklerini bildirdi.

ALTAY’IN MAÄžDURÄ°YETÄ° GÄ°DERÄ°LMELÄ°

CHP Ä°zmir Milletvekili Güven, Gençlik ve Spor Bakanı Akif ÇaÄŸatay Kılıç'ın yanıtlaması istemiyle verdiÄŸi soru önergesinde, “stadın müsabaka oynamaya uygun deÄŸil” raporunun neden bir yıl geciktiÄŸini sordu. Folkart Altay Alsancak Stadında kaç müsabakanın oynandığı ve stat alanında hangi spor dalında hizmet verileceÄŸi sorularının da yer aldığı önergede, stat içinde veya bitiÅŸiÄŸinde AVM kurulmasının söz konusu olup olmadığına da açıklık getirilmesi istendi. Stadın tribün kapasitesinin ve kapalı tribünün de incelenmesi gerektiÄŸini belirten Hülya Güven, statta kiracı durumunda olan Altay Spor Klübü'nün maÄŸdur edilmemesi gerektiÄŸini söyledi. Güven, maÄŸduriyetin önlenmesi için Bakanlığın aldığı önlemlerin listesini de istedi.

Kaynak: Ege'de Son Söz
 



0 yorum 1070 tekil okunma
    Bu habere henüz yorum yapýlmamýþ.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.