ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

''Gelecek Gençlik'te''

22 Nisan 2013 05:35  
Altayımızın efsane isimlerinden Ayfer Elmastaşoğlu ile, Urla’daki evinde keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Bu sene 100. Yılını kutlayacak olan kulübümüzde, unutulmaması gereken isimlerin başında gelir Ayfer Elmastaşoğlu.

Futbola Altay'da başlayıp Altay'da bitiren, mahalle arasında futbol oynarken keşfedilen, Altay'da oynadığı 379 maçta 67 gol atarak unutulmazlar arasına giren Ayfer Elmastaşoğlu.

1967 yılında kaptan olarak, 1980 yılında teknik direktör olarak Altay'a Türkiye Kupası'nı kazandırmış ve bu istatistikle dünyada eşi benzeri olmayan bir başarıya imza atmış bir isim Ayfer Elmastaşoğlu.

İsmini sürekli tekrar etmemizin sebebi, onu bilmeyen gençler aklına kazısın, unutan ya da görmezden gelen büyüklerin ise zihninde yankılansın diyedir.



Sohbet şeklinde geçen röportajımızda, sorduğumuz bütün soruları içtenlikle cevaplayan Ayfer Kaptan, kendisinin oynadığı ve antrenörlük yaptığı yıllardaki başarının sırrını sorduğumuzda, şöyle cevap verdi:

'' O yıllarda takımın kadrosu gerçekten iyiydi, yönetimlerin ahenkli çalışması vardı, Altay camiası dostluk ve kardeşlikle yönetiliyordu. Dışarıdan gelen futbolcular bu sıcak ortama hemen uyum sağlıyorlardı. Ayrıca herkeste amatör ruh hakimdi. Altay'daki kolej atmosferinde herkes canla başla mücadele veriyordu. En önemlisi de, herkes işini yapıyordu.

O yıllarda paramız yoktu ama Altay için herkes canla başla çalışıyordu. Şimdilerde bakıyorum genç oyuncular satılıyor Altay'da. Gelen parayla altyapıya yatırım yapılmıyor.Bunun bir geri dönüşü olması lazım.''



Altyapı Altay'ın her şeyi

Sözlerine altyapının Altay için çok önemli olduğuna vurgu yapan Ayfer Kaptan, şunları söyledi:

''Altay'ın şimdiye kadar kalıcı gelirleri, daireleri, dükkanları olsaydı, şimdi kimseye muhtaç kalmazdı. Takım onlara muhtaç olsun diye geleceğe yatırım yapmıyor idareciler.

Altay'a hizmet vermiş birçok eski futbolcu var. Antrenörlük vasfında olanlara altyapıda görev verilmeli. Bu vasıfta olmayanlara ise, oyuncu seçme grupları kurularak Altay'a hizmet etmeleri sağlanmalı.'' dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Marmaris Belediyespor altyapısında görev alan Ayfer Elmastaşoğlu, son yıllarda birçok yetenekli genç oyuncunun futbol camiasında, adından söz ettirmesine sebep olmuş. Düzenledikleri turnuvalarda oyunculara kendilerini gösterme şansı sağlanmış.

Planlı programlı bir şekilde çalışılacak altyapıda, birçok yetenek Altay'a değer kazandırabilir diyor Ayfer Kaptan. Ayrıca ekliyor: ''Altyapı gönül işidir.''



Kupayı hakem odasında aldık

''Galatasaraylılar geçen sezon bağırdılar ama 1980 yılında kupayı sahada almamıza izin vermediler. Türkiye Kupası'nı hakem odasında aldık ve daha sonra Mustafa'nın ısrarlarıyla, silah gölgesinde de olsa turumuzu atmıştık. Başımıza taşlar yağıyordu ama yine de kupayı kazanmanın sevincini sahada yaşamıştık.''


Altay'ı gençlere devredin

''Zamanında söylemiştim, kulübü genç ve dürüst insanlara devredin diye. Kulübü borçla değil, kendi gelirleriyle yönetirler. Hep yeniden borç yapmamış olurlar. Çalışan personelin maaşını verirler, onlar da bu sefer daha bir gönülden çalışırlar Altay için.

Altay'ın idealist gençlere ihtiyacı var, kulübü yönetecek gücü kendilerinde görmeliler. Kulübü yönetmek çok zor değil. Planlı ve programlı bir şekilde hareket edildiğinde, mali ve teknik açıdan Altay, kimseye muhtaç olmaz. Genç Altaylılara görev versinler, kulüp o zaman daha iyi yönetilir.''



Son olarak sitem

'' Bu kadar hizmet etmiş, bu kadar başarılara imza atmış biri olarak, bir kez gelip düşüncemi sormadılar. 16 Ocak'ta 99. Yıl Balosu yapmışlar, benim haberim yok. Çağırmadılar bile. Ne arayan var, ne soran.''

Elmastaşoğlu Ailesi'ne teşekkürlerimizi sunarken; Altay'ın ilerici gençleri olarak , Ayfer Kaptan'ın taşıyıp bizlere devrettiği, Ahlak ve Onur Meşelesi'ni gururla taşıyacağımızı belirtiyoruz. Bizlere devrettiği miras, kavgamızda büyümeye devam edecek, diyoruz.
 



7 yorum 2676 tekil okunma
    Bu habere toplam 7 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.