ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Taşpınar'ın Açıklamaları

16 Mayıs 2011 12:04  
Sadece Altay değil İzmir düştü

ADANASPOR'a deplasmanda 4-1 yenilerek Spor Toto 2. Ligi'ne düşmenin acısını yaşayan kulübümüzde a Başkanımız Ahmet Taşpınar, sadece siyah-beyazlı ekibimizin değil, başta Altay camiası olmak üzere tüm İzmir'in küm düştüğünü açıkladı.

"Altay, ne yazık ki yapayalnız bir kulüp" vurgulamasını yapan Taşpınar, "Bu camianın artık gerçeklerle yüzleşmesi ve kulübü içine doğru çeken büyük girdabın farkına varması gerekir. Bugün, ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım günah keçisi oldular. Yarın bir başkası olacak. Ancak Altay'ın ve kentin dinamikleri harekete geçmediği takdirde yarın günah keçisi de bulunamayacak" dedi.

"Altay zaten mali açıdan küme düşmüştü" saptamasında bulunan Taşpınar, "İzmir futbolunda doğal bir seleksiyon var. 100 yaşına gelmiş kurumlar hızla eriyor. Bu ekonomik sistemin değişmesi adına çaba göstermediğimiz sürece çok daha kötü günler göreceğiz. Buna emin olun. Genelinde İzmir kulüplerini, özelde Altay'ı yalnızlaştırıp kanser gibi sarıp sarmalayan bu sistemi sorgulamak gerekir. Küfür etmek, tesis basmak, içindeki kini yazıya dökmek, kulübün gerçeklerini bilmiyormuş gibi yorumlar yapmak işin en kolayı. Biz; mali açıdan çoktan küme düşmüş bir kulübü, bir yıl daha yaşatabilmek adına büyük bir sorumluluk aldık. Sonuçta küme düştük, ancak küme düşen sadece Altay değil tüm camia ve İzmir'dir. Küme düşmeye da asla ve asla kılıf aramıyoruz. Ancak Altay Kulübü'nün bu gerçeklerini herkesin artık anlaması, aynaya bakıp yüzleşmesi, sorumluluğu duyması ve suçu biraz da kendisinde araması gerekir. Taşpınar düşürdü, Taşpınar tarihe geçti, küme düşüren başkan yorumları ne yazık ki Altay Kulübü'nün iç acıtan gerçeklerinden uzakta yaklaşımlardır. Tekrar söylüyorum; bu sezon günah keçisi benim, yarın günah keçisi olmaya kim gönüllü olacak merak ediyorum" diye konuştu.

Sağlıklı bir yapılanma çıkması halinde görevi bırakmaya hazır olduklarını da sözlerine ekleyen Taşpınar, "Özellikle Altay 1914 Taraftarlar Derneği istifamızı istiyor. Koltuk sevdalısı olmadığımızı söylemeye gerek bile duymuyorum. Takımın küme düşmesinde tüm suçlu biziz. Kulübü 1 yıl daha yaşatabilmek adına büyük çaba gösterdik. Tüm gelirlerin temlikli olduğu bir dönemde, 23 milyon borç ve 10 milyon TL gider bütçesiyle mucizeyi gerçekleştirmek istedik, ancak başaramadık. Yılda sadece 4-5 milyon TL geliri olan, borcu 23 milyon TL'yi bulan ve her sene en az 10 milyon TL ödemeye mahkum bir şirket nasıl ayakta kalamazsa Altay'ın durumu da bundan ibarettir. Bunu görerek, sponsorluk gelirlerini en üst seviyeye çıkarabileceğimiz bir hareket planı belirledik. En azından mutfak ve tesis giderlerimizi bu şekilde sıfır noktasına indirdik. Borçlarımızı önemli ölçüde revize ederken, yeni bir borç yükü yaratmadık. Gelinen noktada, futbolcu kadrosuna dönemimize ait borcumuz sadece yaklaşık 350 bin TL'dir. Ama küme düştükten sonra bunları da konuşmanın bir anlamı kalmıyor. Mali ve idari konularla ilgili önümüzdeki günlerde detaylı bir açıklamaya yapacağız" dedi.

Profesyonel Şube Sorumlumuz Tamer Kanböre ise MHK'nin İzmirli Başkanı Oğuz Sarvan ve İzmirli üyesi Ünsal Çimen'e tepki göstererek, "MHK Başkanı'nın İzmirli olması, adalet istediğimiz bir ortamda tamamen aleyhimize gelişti. Kümede kalmak için çalışan bir takım, üst üste kaç darbeye dayanabilir? İzmir'de 2-1 kaybettiğimiz Mersin maçındaki ofsayt gol, ilk yarıdaki Adanaspor maçında Mehmet Şen'in faul nedeniyle sayılmayan golü, Giresunspor karşılaşmasında aleyhimize çalınan penaltı, 2-2'lik Güngören Bld maçında rakibin faul golünün geçerli sayılması, Kartalspor ve Boluspor karşılaşmalarında verilmeyen net penaltılarımız, Akhisar Bld maçında Murat Karakoç'a yapılan faulün verilmemesinden gelen gol... Wasswa, Evren, Murat Karakoç, Ufukhan ve Özkan'a en kritik haftalara girilirken gösterilen kımızı kartlar, Adanasporlu Koray'a ve daha bir sürü isme ise nedense gösterilmeyen kırmızı kartlar... Birçok oyuncumuzun bizi performans yönünden hayal kırıklığına uğrattığı bir ortamda bunlar küme düşmenin mazeretleri değil, ancak önemli nedenlerinden biridir" dedi.

Kanböre, Gençlerbirliği ve Sivasspor maçlarında Bucaspor için hem ligi hem de kupayı noktalatan iki hakem Süleyman Abay ve Kuddusi Müftüoğlu'nun birer hafta sonra Altay maçlarına verildiğini de hatırlatarak, "Bu örnek bile haklılığımızın birer göstergesidir. İzmir adına bu kadar vahim hataların yapıldığı bir sezonda iki İzmir takımının da küme düşmesi konusunda Sarvan ve Çimen ne düşünüyorlar çok merak ediyorum" diye konuştu.

Kaynak:Altay.org.tr
 



60 yorum 2448 tekil okunma
    Bu habere toplam 60 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.