ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Taraftar Hikayeleri: Levent Veral

10 Ocak 2014 18:01  
Altay başkanlığı yapmış olan bir enişteye, Altay'da forma giymiş baba ve üç amcaya sahip olan Levent bey, yakından tanıklık ettiği Altay duruşunu ve geleneklerini anlatıyor.

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız.

Adım Levent Veral. 1960 İzmir doğumluyum, Alsancak Gazi İlkokulu, Bornova Anadolu Lisesi ve Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi ile eğitimimi tamamladım, 28 senedir özel sektörde bankacılık yapıyorum. Uzun zamandır Büyük Altay Genel Kurul üyesiyim.

Nasıl Altay’lı oldunuz?

Taraftarlık aidiyeti konusunda çok inandığım bir doğru vardır, doğduğun ve doyduğun yerin takımını tutmak.. Bu anlamda İngiltere’de alt liglerde oynayan kasaba takımlarının dahi, 15-20.000 kişilik stadyumlarının bölge halkı tarafından tıka basa doldurulmasını gıpta ile izlerim. Bu felsefeye ilave olarak Büyük Altay’lı olmak konusunda özel ve genetik nedenlerim de var, 4 kardeş olan babamların hepsi değişik kategorilerde Büyük Altay forması giymişler. Amcam Önder Veral 1959-1964 arası takımın yıldızlarındandı. Halen Gol Kralları tarihimizde sıralamadadır. Rahmetli eniştem Hüseyin Barboros da 1959-60 döneminde kısa bir dönem kulüp başkanlığı yapmıştır.. Yani biraz da doğuştan ve aileden Büyük Altay’lıyımdır..

Altay’la ilgili güzel anılarınız, unutamadığınız futbolcu veya maçlar hangileri?

1967’den beri maçlara gidiyorum, Alsancak’ta yaşadığımız dönemde, o günlerin koşulları ile en büyük eğlencemiz pazar günleri, babamın kardeşimle birlikte bizi Alsancak Stadımız'da maçlara götürmesiydi. Bana göre Türk Futbol Tarihinin en dramatik iki maçını Büyük Altay oynamıştır.. Biri 1967’de Türkiye Kupası’nı Göztepe karşısında yazı/tura ile kazandığımız 2-2 biten maç, diğeri de 2007’de Ankara’da Play Off yarı finalinde Kasımpaşa karşısında yine 2-2 biten ve penaltılarla kaybettiğimiz maçlardır. Bu iki maçı da tribünde canlı izlemiş olmayı acı ve tatlı yönleri ile unutamıyorum. Futbolcu olarak ise, zirvede olduğu dönem benim ilk gençliğime denk düşen Mustafa Denizli’yi ayrı bir yere koyarım, attığı korner ve frikik gollerini izlemek için defalarca okulu ekmişimdir. Keşke kendisinden, bu zor dönemlerimizde o yıllarda kendisine gösterilen sevginin, vefa olarak geri dönüşünü görebilsek diyorum..

Altay sizin için ne ifade ediyor?

Büyük Altay bitmeyecek tek aşktır. En büyük tutku ve bağımlılıktır. Büyük Altay’lılık bir duruştur, bir terbiyedir. Gençliğimizde Türk Milli Takımının maçları için gözde şehir İzmir’di ve Milli takım kamp dönemini şehrimizde geçirir ve şehir takımları ile hazırlık maçları yapardı. Milli takımın Büyük Altay ile yaptığı maçlarda ben takımımı tutardım ve milli takıma yenildiğimizde üzülürdüm. Halen aynı noktadayım, Büyük Altay her şeyin üstündedir.

Altay nasıl kurtulur?

Simon Kuper'ın kitabı ‘Futbol Asla Sadece Futbol Değildir’ bir referanstır. Kısa vadede ekonomik kaynak için mutlaka uzun süreli sponsorluk, orta ve uzun vadede ise geçmişteki gibi en büyük kaynağımız ‘altyapımız’ aklıma gelen kurtuluş önerileri..

YSKA olarak Levent beye teşekkür eder, Altay gibi şan ve şeref dolu nice yıllar dileriz.



Taraftar Hikayeleri Serisi:
Nurettin Yavuz
Ahmet HatipoÄŸlu
Serkan Dinçtütüncü
Ãœnal NiÅŸli


Kendi hikayelerini anlatmak isteyen taraftarlarımız aşağıdaki soruları cevaplayarak yska35@gmail.com adresine e-mail olarak gönderebilirler. Gelen cevaplar sıraya konularak sitemizde yayınlanacaktır.

1) Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
2) Nasıl Altaylı oldunuz?
3) Altay'la ilgili güzel anılarınız, unutamadığınız futbolcu veya maçlar hangileri?
4) Altay sizin için ne ifade ediyor?
5) Altay nasıl kurtulur? (Bu soru isteğe bağlı)
 



4 yorum 2646 tekil okunma
    Bu habere toplam 4 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.