ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Müşteri miyiz? Taraftar mı?

04 Nisan 2014 15:32  
Bir süredir hayata geçirilmeye çalışılan E-bilet ile birlikte, taraftarlık ruhu yok edilmeye çalışılırken bir yandan da yandaş firmalara rant sağlanıyor.

Bir süredir uygulanmaya çalışılan 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliği önlemeye yönelik hazırlanan kanunda, stadlardaki şiddeti önlemek adı altında türlü baskı ve fişleme yöntemleri uygulanacak.

E-bilet projesi kapsamında federasyonun kullanıma soktuğu passolig elektronik kart ile birlikte kulüplerden alınan kombine kartlar, artık kullanılmayacak. Passolig adı verilen kart aynı zamanda bir kredi kartı olacak, maç bileti yalnızca bu kartla alınabilecek. Passolig kartı olmayanlar maçlara giremeyecekler.

Federasyonun yaptığı açıklamada, bu karta sahip olabilmek için vatandaşlık numarası, fotoğraf, ev adresi ve kimlik bilgilerinin beyan edilmesi gerekiyor. Böylelikle stadta bulunan seyirciler tam anlamıyla kontrol altında olacak ve taraftarlık özgürlükleri kısıtlanacak. Tribünde polis baskısına dur diyen, slogan atan taraftarlar kamerayla tespit edilip ağır cezalara çarptırılacaklar.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, bu yapılacak uygulamadan hükümete yakın bir firma büyük paralar kazanacak ve kulüplerin gelirine ortak olacak.

'' -Maça gitmek isteyen taraftar alacağı karta banka kredi kartı gibi ilk yıl 15 lira ödeyecek. Bu kart ücreti her yıl yenileme adı altında enflasyon oranında artacak.
-Turnikeden her geçişte her taraftar ayrıca 2 lira ödeyecek. Bu ücret de aynı şekilde her yıl enflasyon oranında artırılacak.
-Sözleşme gereği E-Bilet uygulamasından elde edilecek gelirin yüzde 55’i AktifBank’ın dahil olduğu konsorsiyuma, yüzde 40’ı kulüplere, yüzde 5’i TFF’nin kasasına gidecek.''


TFF tarafından, ''Maç bileti… Banka kartı... Kredi Kartı… Kulüp taraftar kartı… Anlaşmalı şehirlerde Ulaşım kartı... Ve Mağaza indirim kartı... Artık hepsi tek bir kartta bir araya geliyor.'' denilerek pazarlanan kartın zorunlu hale getirilmesi de ''Müşteri miyiz, taraftar mı?'' sorusunu akıllara getiriyor.

Verilen bilgilere ve haberlere rağmen, uygulamanın nasıl uygulamaya koyulacağı, hangi ligleri kapsacağı tam olarak bilinmiyor.

Spor yapma ve izleme hakkının, temel insan hakkı olduğunu kabul ederek, sporun ticarileşmesi ve endüstrileşmesinin karşısında olduğumuzu her platformda belirtirken, bizim gibi düşünen bütün tribün bileşenlerini ortak hareket etmeye çağırıyoruz.

Tribünlerde şiddeti körükleyen devletin kendisi ve ideolojik aygıtlarıdır. Yaşasın Renklerin Kardeşliği.

Tribünlerde devlet ve polis baskısına son!

Futbolun ticarileşmesine, endüstriyelleşmesine hayır!
 



2 yorum 1881 tekil okunma
    Bu habere toplam 2 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.