ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Kulüp Üyeliği

09 Ocak 2011 13:56  
Söz sizde..

BilindiÄŸi gibi kulübümüzün 800 civarında üyesi bulunuyor. Ancak hiç bir genel kurulda salondakilerin sayısı maalesef 400'e bile ulaÅŸamadı. Kulübümüz üyelerinin bir kısmının gerçekten Altaylı olmadığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Öte yandan henüz kulüp üyeliÄŸi alamamış ama yıllarını Altay’a vermiÅŸ bir çok taraftarımız bulunmakta. Altay kulübünün üyelerinin ''birilerinin adamı'' olan kiÅŸilerden deÄŸil, tamamının Altaylılardan oluÅŸması gerektiÄŸini geçmiÅŸ yıllardaki haberlerimizde de belirtmiÅŸtik. Sn.Aybars AkoÄŸlu'nun son iki yazısında belirttiÄŸi gibi kulüp üyelerinin kulübümüzün itici gücü konumuna gelmeleri gerekiyor. Peki size göre ne yapılmalı? Nasıl bir yol izlenmeli?




Sn. Aybars Akoğlu'nun 1 Ocak 2012 tarihli yazısı:

Milyarlarca yıl ömrü olan evren için geçen pazar gününün bugün yaşadığımız günden aslında farkı yok. Romalılar döneminde Sezar'ın başta olduğu dönemde düzenlenen Julyen takvimi yeniçağda Papa 12. Gregor tarafından tekrar yapılandırılarak bugün kullandığımız miladi takvim haline getirildi. Ülkemizde ise, 1926'dan buyana resmi takvim olarak kullanılmakta. İşte bu takvime göre bugün yeni yılın ilk günü. Yeni başlangıçlar her zaman umudu ve yeni hedefleri beraberinde getirir. Bugün belki de milyonlarca insan sigarayı bırakmayı deneyecek, yeni diyet listelerine başlayacak, tekrar düzenli yürüyüşü, sporu hayatlarına sokmaya karar verecekler ve belki de dargın olduğu kişilerle yeni bir başlangıcı deneyecekler.

Altay Spor Kulübü 98 yıllık tarihinin ekonomik ve moral olarak en dipte olduğu dönemini yaşıyor. İçinde bulunulan ekonomik çıkmaz en aklı başında olmayan gözü kara insanları bile gelecek için endişelendiriyor. Yeni projeler yeni katkılar sağlanamazsa tarihi çınarın devrilmesi herkesin ortak kaygısı.
Geçen yıl genel kurul çağrısı yapan imza kampanyası ile birlikte birçok Altaylı'nın haberi olmadığı kulüp genel kurul üyeleri kamuoyuna açıklandı. 800 kişiden oluşan bu listede görüldü ki Altaylılıkla ilgisi olmayan, özel hayatlarında başka takımların başarısını kendine hedef koymuş birçok insan Altay genel kurul üyesi olarak bu camianın geleceği hakkında söz sahibiydiler. Yakından tanıdığımız hayatını Altay ile özdeşleştirmiş birçok dostumuz bu listenin dışında kalması kızgınlığımızı arttırmıştı. Seçim sonrası yöneticilerin bir kavgasında basına yansıyan ifadelerde 'benim şu kadar oyum var, bir sonraki kongrede görüşürüz' düşüncesi bu durumun neden oluştuğunu ortaya koyan bir ifadedir. Kimileri için Altay bir amaç değil sadece araçtır.

***

Bugün dünya futbolunun tartışmasız lideri Barcelona'nın 163.000 üyesi bulunmakta. 2010 seçimlerinde 118.000 üye oy kullanmış. Üye sayısında dünya şampiyonu Benfica. Kayıtlı üye sayısı 171.000. Bayern Münih 146.000, Porto 115.000, İnternacional 110.000, Real Madrid 92.000 ile sıralamayı oluşturuyor. Ülkemizde ise Galatasaray'ın 15.695, Beşiktaş'ın 12.000, Fenerbahçe'nin ise 17.000 üyesi olduğu resmi sitelerinde yer almaktadır.

***

Eğer rakip olarak Konya Torku Şeker, Bozüyükspor gibi takımları kabul etmeyeceksek Altay genel kurul üyeleri için iki önerim olacak. Bunlardan ilki camianın dar bir kitleye sıkışmaması için hızlı bir şekilde üye sayısının rakip seçeceği kulüpler seviyesine getirmesidir. Ancak bu durumda Altay için gerçek demokrasi gerçekleşebilir. Bu durumda gerçek proje sahipleri kitleleri ikna ederek yönetimleri oluşturur.
İkinci önerim ise, Altay Spor Kulübü büyük bir ekonomik çıkmazda iken bu yük birkaç camia büyüğü ve mevcut yönetimlerin üzerine bırakılmamalıdır. Mademki 800 kişi genel kurul üyesidir, bu kişiler Altay'a maksimum maddi desteği vermekle mükelleftirler. Bunu standartize edebilmenin yolu da kulübün borçlarının bitmesine kadar üye aidatlarının en az 1000 TL gibi bir rakama yükseltilmesidir. Bu gerçekleştirilebilirse Altay Spor Kulübü için her yıl 800.000 TL ek gelir sağlanmış olur.
Bir topluluğu camia yapan en önemli iki özellik bütünlük ve özveridir.
80'li yıllarda 'amca sizinle beraber maça girebilir miyim?' ile başlayan stat maceralarım, 90'lı yıllarda 'iki kişi tek bilete girebilir miyiz'e,' sonrasında açık tribün kombine kart sahibi olmaya ve son yıllarda ise, eşimle birlikte kapalı kombine kart sahibi olmaya dönüştü. Bu dönemlerin her birinde aynı derecede Altaylıydım. Ne eksik ne de fazla. Bu sebeple herkesin maddi, manevi gücü nispetinde katkı sağlaması bu topluluğu camia yapacak zorunluluktur.

Yeni yıldan dileğim bu önerilerimin bu satırlarda kalmamasıdır. Her geçen gün organize olarak güçlenen 1914 Taraftarlar Derneği, aydınlığından gelecek için umutlandığım YSKA grubu, giderek üye sayısının arttığını gözlemlediğim buyukaltay.org oluşumlarının ve de en kötü günde vazgeçmeyen taraftarlarımızın bu önerileri doğrusu ve eksiklikleri ile tartışarak Altay Spor Kulübü'nün 2012 gündemine taşımalarıdır.
 



0 yorum 787 tekil okunma
    Bu habere henüz yorum yapýlmamýþ.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.