ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Yeter Artık

13 Åžubat 2012 20:34  
Dünkü olaylar adına resmi site önemli açıklamalarda bulundu.

2001 Yılında Katledildiğimiz Diyarbakırspor maçının gözlemcisi olan ve müsabakada ALTAY’a yapılan vahşet boyutundaki olayları görmezden gelerek maç raporunu
“Herhangi bir olay olmamıştır” şeklinde düzenleyen Galip Bitigen’in oğlu Abdülkadir Bitigen, dün oynadığımız İskenderun Demir Çelik Spor müsabakasını yönetti ve babasının izinden gittiği izlenimini taraflı tarafsız maçı izleyen herkese gösterdi.


Babasının takımımıza uygulanan vahşeti görmezden gelerek meşrulaştırdığı haksızlığı, bu kez oğlu Abdülkadir Bitigen, müsabakada verdiği kararlarla devam ettirdi ve haksızlığı ‘’aile boyu’’seviyesine getirdi. Aile boyu yapılan haksızlıkların nasıl oluştuğunu madde madde inceleyelim;

*Oyun esnasında birçok pozisyonumuzda gole giden oyuncularımız ’ofsayt’ gerekçesiyle durduruldu. Oysaki pozisyonlar temizdi.

*Ömer Yalçın’ın attığı ‘’temiz’’gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

*Müsabaka 0-0 devam ederken bir çok hatalı yada kasıtlı olduğunu düşündüğümüz sarı kartlarla takımımız sindirilmeye çalışıldı.

*Rakibimizin yaptığı sarı ve kırmızı kartlık pozisyonlar es geçildi %100 kırmızı kartlık pozisyon ise sarı kart ile geçiştirildi.

*Oyun esnasında iki %100 penaltımız verilmedi.

*Penaltıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir pozisyonda, top kalecimizin ellerinde oyun kurma durumundayken, kendisine şarj yapan rakibine, oyuncumuzun yaptığı omuz şarjından dolayı aleyhimize bir penaltı verilerek bir gol daha yememizin ve oyuna 10 kişi kalarak devam etmemizin sağlanması.

*İskenderun Demir Çelik Spor kalecisinin ve kale arkasında, aut çizgisi üzerinde tribünlere yaklaşarak ‘sözde ısınan’ aslında sürekli olarak,müsabakaya gelen seyircileri tahrik ederek, sözlü ve hareketli tacizde bulunan oyuncularına göz yumuldu.Kaldı ki geçtiğimiz sezon takımımız lig ten düşerken dahi,hiçbir tahrike kapılmayan ve hiçbir taşkınlık yapmayan yine BÜYÜK ALTAY taraftarıdır.Rakip kaleci ve yedek oyuncularının,yapmış olduğu sözlü ve hareketli davranışlarına, maçın hakemi Abdülkadir Bitigen’in tüm uyarılara rağmen göz yumması niyetinin göstergesidir.

*Verilen, verilmeyen olumsuz kararlar ile sahada ve tribünlerde gerginliğin bilinçli şekilde yükseltilmesine sebep oldu. İstenmeyen saha ve seyirci olaylarına çıkmasına teknik bir şekilde sebebiyet verildi.

*Sadece gösterilen kartların yazılmasının bile yaklaşık 5 dakika sürdüğü ve oyununu en az 15 dakika oynanmadığı müsabakanın ikinci yarısının, sadece 4 dakika uzatılması, yapılan katliamın finali oldu.


ALTAY Spor Kulübü geçmişinde haksızlıklar nedeniyle bir Türkiye kupası finaline çıkmayarak kupayı karşı tarafa hibe etmiş ve ‘’AHLAK MEŞALESİNİ YAKTIĞINI ‘’beyan ederek o günden bu güne kadar bu meşaleyi söndürmemiştir. Tüm kamuoyu bilmelidir ki ülkemizdeki futbol TEMİZ VE AHLAKLI oynanana kadar kulübümüz mücadelesini bedeli her ne olursa olsun sürdürecek ve hakkını hukuki yollardan arayarak alacaktır.


Şampiyonluğa giden takımının sahasında mağlup olmasına rağmen,oyuncularını soyunma odasından çağırıp moral ve destek veren BÜYÜK ALTAY taraftarına Altay Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak
Teşekkür ederiz.


Ayrıca şampiyonluk yolunda ilerlerken oynadığımız müsabakalarda rakip takımların ve maçı yöneten hakemlerin tavırları, davranışları ve kararları nasıl olursa olsun, Profesyonel Futbol Takımımızın tahriklere kapılmadan daha iyi bir oyun sergilemesi gerektiğinin bilincinde olduğumuzu ve tüm bu yaşananların bizlere de ders olduğunu belirtmek isteriz.



Camiamızın ve kamuoyunun bilgisine duyurulur.

Saygılarımızla,

ALTAY SPOR KULÜBÜ
Ömer HIZLIOK
BAÅžKAN


Kaynak: Resmi Site
 



8 yorum 1479 tekil okunma
    Bu habere toplam 8 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.