ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Çelişkiler

17 Aralık 2013 16:42  
Yeni tüzüğümüzde de bir takım çelişkilerin yanı sıra ZAMANAŞIMI gibi önemli konularda değişiklikler var.

10 Aralık tarihinde toplanan Genel Kurul'da, İzmir İl Dernekeler Masası'nın hatalı görmediği ve üstelik Genel Kurul çağrısında belirtilmeden değiştirilen maddelerin yer aldığı yeni tüzüğümüzde de ne yazık ki birçok çelişki ortaya çıktı.

Tüzüğümüzün kabülünün ertesi günü olan 11 Aralık tarihinde, kongreye çağrının uygunsuzluğuna atıf yaparak yayınladığımız Usulsüz Kongre haberinde, gerek çağrı usulü, gerekse de hukuki bir gerekçe olmadan üye aidatı şartı gibi Altay'ın yararına olmadığını düşündüğümüz değişiklikleri maddeler halinde özetlemiş idik. O haberimizde yazdıklarımız haricinde bugün yayınlanan yeni tüzüğümüz ile görüyoruz ki ne yazık ki birbiriyle çelişen maddeler ve değiştirilme amacını çözemediğimiz maddeler ile karşılaştık.


Yorum Yapmadan Özetliyoruz:


Yeni Tüzük Madde 3: "...... Altay Akademi Spor Kulübü Derneği ile yapılacak protokoller genel kurulda 2/3 çoğunlukla karar alınmadıkça feshedilemez."

Medeni Kanun Madde 81 : Genel kurul kararları, toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğuyla alınır. Şu kadar ki, tüzük değişikliği ve derneğin feshi kararları, ancak toplantıya katılan üyelerin üçte iki çoğunluğuyla alınabilir.

----------


Yeni Tüzük Madde 29 : ".... Yönetim Kurulu Başkanının en az 5 yıl kulüp üyeliği yapmış olma zorunluluğu vardır....."

Yeni Tüzük Madde 32 : "En az 2 yıl kulüp üyeliği yapmış olma zorunluluğu olan Yönetim Kurulu başkanı......"

----------

Yeni Tüzük Madde 29 : "Yönetim Kurulu; üç yıl için genel kurul üyeleri arasından blok liste olarak....."

Yeni Tüzük Madde 37 : ".... Tam dönem (2 yıl) Kulüp Yönetim Kurulu Başkanlığı veya Başkan Yardımcılığı yapmış olanlar,......"


---------

ZAMANAÅžIMI

Eski Tüzük Madde 60 : "Olay tarihinden başlayarak altı ay içerisinde disiplin kovuşturmasına konu edilmeyen söylem, eylem ve davranışlar, disiplin cezaları bakımından zamanaşımına uğrarlar. Ancak konunun aynı zamanda yargı makamları önünde ceza kovuşturmasına konu edilmesi durumunda ceza zamanaşımı uygulanır."

Yeni Tüzük Madde 47 : "Olay tarihinden başlayarak altı ay içerisinde disiplin kovuşturmasına konu edilmeyen söylem, eylem ve davranışlar, disiplin cezaları bakımından zamanaşımına uğrarlar. "

Diğer birçok madde gibi zamanaşımı konusunda da Dernekler İl Müdürlüğü, kulübümüzden 60. maddenin değiştirilmesini talep etmedi. Fakat biz değiştirdik. Yorumsuz...


----------

Yeni Tüzük Madde 79 : "İş bu tüzüğün kurulların seçilmesi ve kurulmasına yönelik maddeleri ilk olağan seçimli genel kurulun yapılacağı Mayıs 2014 tarihinde, diğer maddeleri ise tüzüğün kabulü tarihinden itibaren yürürlüğe girer."

Uygulama : Yürürklülük başlığının altında belirtilen bu madde ile, maddelerin değişikliğinin 10 Aralık'tan itibaren geçerli olacağı fakat kurulların seçiminin Mayıs 2014'te yapılacağı bildirilmiştir. Dolayısıyla yeni tüzüğümüzün 79. maddesi gereği 10 Aralık'ta yapılan Yüksek Divan, Disiplin, Sicil ve Balotaj Kurulu seçimleri yok hükmünde(mi)dir? Ayrıca maddede Haziran 2014 yazılması gerekiyor idi.

----------

Mali Konular

Eski Tüzük Madde 83 : ".... “Bütçe dışı harcama yapılamaz” hükmüne aykırı hareket eden Yönetim Kurulu, yaptıkları bütçe dışı harcamanın tamamından müştereken ve müteselsilen sorumludur.............. Hiçbir gerçek veya tüzel kişilik kulübe nakti ödeme yapmadan, bunu cari hesabına işletemez, bu cari hesabına dayanarak kulüpten nakit para alamaz.

Yeni Tüzük : Yok.


Eski Tüzük Madde 84 :
Bütçe tasarısı;
a) Son üç yılın gelir-gider ve bütçe karşılaştırmaları,
b) Brüt ve net gelirler ile öngörülen nakit akım tabloları,
c) Spor şubelerinin her birinin ayrı ayrı gelir ve harcamaları,
d) Amacı, gerekçeleri ayrıntılı önerileri ile belirtilen yatırım ve onarım ihtiyaçları, Yönetim Kurulu tarafından hazırlanıp bastırılan yıllık olağan genel kurul öncesi isteyen her üyeye verilmek üzere kulüp merkezinde ve kulübün resmi web sayfalarında hazır bulundurulur.

Yeni Tüzük : Yok.



Kulüp resmi sitemiz altay.org.tr den yayınlanan yeni tüzüğümüze resmi sitemizin üst menüsünde bulunan "Tüzük" linkinden erişebileceğiniz gibi, YSKA sitesi üzerinden indirmek için şu linki kullanabilirsiniz. Bu haberi, Kulübümüzün resmi sitesinde açıklanan tüzük, Genel Kurul tutanakları ve İl Dernekler Müdürülüğü'ne bildirilen tüzüklerin farklı olmasına ihtimal vermeden hazırladık.

Yeni tüzüğümüzün açıklanması ile gördüğümüz bu hatalar dışında, toplantı çağrı usulü, hukuk ve mali kurulların iptal edilmesi, aidat ödemeyenlere oy hakkı tanınması, ilk 6 ay oy kullanmaya yasak konmaması, çağrıda bildirilmeden organ seçimi yapılması gibi hata ve uygunsuzluklar ile ilgili düşüncelerimizi de belirttiğimizi tekrar hatırlatırız.
 



0 yorum 1568 tekil okunma
    Bu habere henüz yorum yapýlmamýþ.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.