ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Aziz KocaoÄŸlu:”Alsancak vazgeçilmez bir deÄŸerdir”

06 Haziran 2012 11:57  
Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Aziz KocaoÄŸlu, “Alsancak Stadı kentin vazgeçilmez bir deÄŸeridir, bu deÄŸer korunmalıdır” dedi.

Aziz KocaoÄŸlu, Ä°zmir Sanat’ta düzenlediÄŸi basın toplantısında, Ä°zmir’e yeni statların kazandırılması gerektiÄŸini ve bütün kurumların da aynı düşünceye sahip olduÄŸunu ifade etti.

Son yapılan genel seçimler öncesi dönemin Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve TFF BaÅŸkanı Mahmut Özgener ile birlikte toplantı yaptıklarını ve bu toplantıda Ä°zmir’e biri 20 bin, diÄŸeri de 30-35 bin kiÅŸilik stat yapılması yönünde fikir birliÄŸine vardıklarını hatırlatan KocaoÄŸlu, aynı toplantıda Örnekköy’de yapılacak 20 bin kiÅŸilik stadın maliyetinin Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi, bakanlık ve TFF tarafından karşılanmasının kararlaÅŸtırıldığını, ancak o toplantıda görevde olan kiÅŸilerden sadece kendisinin görevini sürdürdüğünü söyledi.

KocaoÄŸlu, yeni dönemde ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile iki kez görüştüğünü ve Örnekköy Stadı’nı ister hak ediÅŸ bedelinin yüzde 50′sini karşılayarak ve bakanlıkça ihaleye çıkılarak, isterlerse de tümü belediye tarafından karşılanarak kullanım hakkını bakanlığa vererek yapabileceklerini teklif ettiÄŸini anlattı.

-Alsancak Stadı-
Bakan Kılıç’ın, Ä°zmir’e gerçekleÅŸtirdiÄŸi bir ziyarette, mülkiyetinin bir bölümü Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi’ne ait Alsancak Stadı’nı, TOKÄ°’ye devredip devredemeyeceklerini sorduÄŸunu, kendilerinin de proje amacına göre bir deÄŸerlendirme yapabileceklerini söylediÄŸini bildirdi.

KocaoÄŸlu, kamuoyunda buna dayanarak Örnekköy Stadı’nın yapımı için Alsancak Stadı’nın TOKÄ°’ye devredileceÄŸi yönünde tartışmaların söz konusu olduÄŸunu belirterek, ÅŸunları kaydetti:
”Alsancak Stadı kentin vazgeçilmez bir deÄŸeridir, bu deÄŸer korunmalıdır. Ahmet PiriÅŸtina döneminde yeni kent merkezi planlanırken, Alsancak Stadı yeÅŸil alan diye deÄŸerlendirilmiÅŸti. Örnekköy’de yapılacak bir stat için Alsancak Stadı’nın, imar planında alışveriÅŸ merkezine açılması, konuta, rezidansa, iÅŸ merkezine açılması mümkün deÄŸildir. Ä°mar Planlama Kanunu’na göre bir yeÅŸil alan, okul, resmi tesis, belediye hizmet yerini deÄŸiÅŸtirecekseniz ve aynı deÄŸerde fazla uzak olmayan bir yerde, tıpkısını ayırmak zorundasınız. Alsancak Stadı’nın yerine kim ne ayırabilecek. Örnekköy Stadı’nı yarı yarıya yapalım. Bir deÄŸerimizi stat yapmak için kaybetmeyelim. Biz yapıyor muyuz, yoksa bozuyor muyuz-”

Alsancak Stadı’nın TOKÄ°’ye devredileceÄŸini basından öğrendiÄŸini ifade eden KocaoÄŸlu, ”Çöp satmadan belediye baÅŸkanlığını devredeceÄŸim, Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi’nin malını, servetini eksiltmeye deÄŸil, artırmaya geldim” dedi.

KocaoÄŸlu, Alsancak’ta kruvaziyerler için bir liman yapımının planlandığını, bu plan içinde zaten bir alışveriÅŸ merkezinin (AVM) yer aldığını belirterek, şöyle devam etti: ”Alsancak Stadı’na AVM yapmak demek, Alsancak’ı, Kordon’u trafik açısından yaÅŸanmaz hale getirmek demektir. Kordon’da, Alsancak’ta yaÅŸanmayacaksa, Ä°zmir yaÅŸanmaz hale gelir mi gelmez mi- Gaziemir’de Optimum açıldı, yapılan düzenlemelere raÄŸmen trafik tıkanıyor. Yol yapılır deniliyor, yapamazsınız. Bu kentin stada ihtiyacı varsa, versinler bana araziyi, Karşıyaka’nın o bölgesine stadı, tesisi yapayım. Vermezlerse DoÄŸanlar’da Bornova Belediyesi’nin 20 küsur bin metrekarelik alana 15 bin kiÅŸilik bir stat yapalım. Arazinin yanından bir yer kamulaÅŸtırıp stadın kapasitesini 20 bine çıkartabilir miyiz diye düşünüyoruz. Arazisi Bornova Belediyesi’ne ait stadı Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi’nin gücüyle yapmaya hazırız. Kimse stat yapacağım diye 300 dönüm araziyi proje haline getirip kentin deÄŸeri üzerinden iÅŸ yapmaya kalkmasın. Kimse Alsancak Stadı’nı AVM’ye, inÅŸaata açmaya kalkmasın.”

KocaoÄŸlu, Alsancak Stadı gibi Güzelyalı semtindeki Gürsel Aksel Stadı’nın da TOKÄ°’ye devredilmesinin konuÅŸulduÄŸunu da hatırlatarak, ”O bölgede Gürsel Aksel Stadı’ndan baÅŸka nefes alınacak bir yer yok. Alsancak Stadı konusunda ne kadar hassassak, Gürsel Aksel Stadı’nda da aynı ÅŸekilde hassas olmamız gerekiyor” dedi.

Spor Genel Müdürlüğü’nün 4 Haziran itibariyle belediyeden Alsancak Stadı’nın imar durumu hakkında bilgi istendiÄŸini kaydeden KocaoÄŸlu, o bilginin gönderileceÄŸini, stadın mevcut planlarda spor alanı olarak geçtiÄŸini ve stat arazisinin deÄŸerini de tespit ettirdiklerini sözlerine ekledi.
 



4 yorum 1266 tekil okunma
    Bu habere toplam 4 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.