ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Ahmet Taşpınar Röportajı

23 Mayıs 2011 17:50  
Kulüp Başkanımız Ahmet Taşpınar ile takımımız 2. Lig'e düştükten sonra yapılan ilk röportaj.

Tarihinde ilk kez 2. Lig’e düşen Altay’da sular durulmazken Posta EGE’ye konuÅŸan BaÅŸkan TaÅŸpınar, siyah beyazlı kulübün içinde bulunduÄŸu durumun fotoÄŸrafını ortaya koydu. TaÅŸpınar “Benim kavgam baÅŸkanlık deÄŸil Altay için”dedi


41 sezon mücadele ettiÄŸi Spor Toto Süper Ligi’ne 2002-2003’te veda eden, 5 kez oynadığı Play Off’ta 3 final kaybeden, her sezon küllerinden yeniden doÄŸmayı baÅŸaran Altay, bu kez TFF 2. Ligi’ne düşmenin acısını yaşıyor. Ä°zmir futbolunun içindeki çıkmazı, “Günah keçisi bugün benim, ama yarın suçlayacak isim bile bulamayacağız ” sözleriyle ifade eden Altay BaÅŸkanı Ahmet TaÅŸpınar ile koca bir sezonun deÄŸerlendirmesini yaptık. Ä°zmir futbolundaki büyük fotoÄŸrafı net bir ÅŸekilde ortaya koyan, “Tek suçlu biziz” diyerek eleÅŸtiri oklarını göğüsleyen TaÅŸpınar, Altay Kulübü’nün geleceÄŸiyle ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Barış YengiloÄŸlu: Sayın TaÅŸpınar, öncelikli olarak geçmiÅŸ olsun. Sıcak gündemden baÅŸlayarak hemen ÅŸunu sormak istiyorum: “Altay deÄŸil, Ä°zmir düştü” açıklamanızı açar mısınız?
Ahmet TaÅŸpınar: Dün söylediÄŸimin bugün de arkasındayım. Evet; sadece Altay deÄŸil Ä°zmir düştü. Ä°zmir futboluna destek vermeyen kim varsa, bizimle birlikte küme düştü. Koca sezon kılı kıpırdamayan, Adana’ya maça gelmeyen, bizlere randevu vermeyen, projelerimizi okumadan geri çeviren, kulüpleri başından savan, verdikleri sözleri tutmayan, kim varsa, hepsi bizimle küme düştü.

B.Y: Kim ne yapabilir ki? Belediyelerin önünde yasal engel var, Valilik veya İTO ile EBSO zaten kulüplere destek olamıyor.
A.T: .: Son 8 sezonda Spor Toto Süper Ligi’ne yükselen 23 takımın 21’i bir ilin tek takımı. Ä°l takımlarının hemen hepsinin arkasında güçlü belediye ve kamu desteÄŸi yer alıyor. Ciddi lobiler ve sponsorlarla yola çıkıyorlar. Bunun en yakın örneÄŸi Mersin Ä°Y’dur. Mersin’de valiliÄŸin, takıma her galibiyetinin ardından 150 bin TL’lik kaynak yarattığını biliyoruz, kulübün arkasında dev petrol ÅŸirketleri var, siyasiler önemli lobiler oluÅŸturuyor. Kulübün personel giderleri, belediye kaynağıyla ödeniyor ve tesisler belediyeye ait. Mersin’e aktarılan kaynağın büyüklüğünü, bir düşünün, sonra Ä°zmir’e bir bakın. Ä°zmir ayrı yasalarla yönetiliyor ve bizim haberimiz yoksa, tüm sözlerimi geri alıyorum.

B.Y: Siz de sponsorlar buldunuz?
A.T: Sezon başında hazırlık maçı için Bolu’ya gittiÄŸimizde Bolu Atatürk Stadı’nın tüm reklam alanları 1,5 milyon TL’nin üzerinde bir parayla satılmıştı. Biz, ligin ilk maçına çıktığımızda ise stadımızda 5-6 adet reklam panosu vardı. Aradaki farkı siz düşünün. Evet, baÅŸta stadımıza ve formamıza ismini veren Folkart olmak üzere önemli sponsorlarla el ele verdik. Onların gücüyle kulübün 1 yıl daha yaÅŸamasını saÄŸladık. Bize destek olan herkese teÅŸekkür ederiz.

B.Y: Folkart Altay Alsancak Stadı isim sponsorluğu konusunda epey sıkıntı yaşadınız.
A.T: Olaya lütfen ÅŸu gözle bakın; bizden önce BeÅŸiktaÅŸ, Fiyapı ile Ä°nönü Stadı için isim sponsorluÄŸu anlaÅŸması imzalandı. Aynı gün stadın ismi her yerde Fiyapı Ä°nönü Stadı diye geçmeye baÅŸladı. Biz aynı tarz bir anlaÅŸma yaptık, Ä°l Müdürü’ne (vay efendim stadın ismini nasıl deÄŸiÅŸtirirsin) diye hesap soruldu.

B.Y: Altay Kulübü’nün omuzlarındaki yük ne kadar?
A.T: Farklı söylemleri dile getirenler, aslında gerçeÄŸin ne olduÄŸunu çok iyi biliyorlar. Vergi ve SSK anlaÅŸmasından sonra kulübün borcu 17 milyon TL civarlarına indi. Bu borcun önemli bir kısmı, temlikle ödenecek. Temlik demek, naklen yayın ve Spor Toto gelirlerinin sıfırlanması demektir. Altay Kulübü’nün bir sezonluk bütçesi 13 milyon TL civarındadır. Yani bir yönetim kurulunun hem 13 milyon TL kaynak yaratması, hem de bu borcu revize etmeye yönelik çalışmalar içerisine girmesi gerekmektedir. Bu nedenle, Altay Kulübü’nün sorunları, yöneticilerin ceplerinden çözebilecekleri düzeyde deÄŸildir.

B.Y: Ömer Hızlıok adaylığını açıklarken projelerinden bahsetti, böyle çözülemez mi?
A.T: Şimdilik bir şeyden haberimiz yok. Tesisleri yıkıp yerine otel-halı saha yapacaksa bilemem tabi.

B.Y: Hızlıok’u ciddi aday olarak görmüyor musunuz, ironi yaptınız?
A.T: Bu konuyu konuÅŸup Ömer Hızlıok’u kahraman yapmak niyetinde deÄŸilim. Åžunun bilinmesini istiyorum; Hızlıok’a karşı olmamın nedeni, onun tribünden gelmesi deÄŸil, kulüp hesaplarında yarattığı güvensizliktir.

B.Y: Hızlıok, sizin kulüpten ihracınızı isterken çok sert açıklamalar da yaptı. Özellikle İskender Tuğsuz benzetmesi kamuoyunda büyük yankı buldu.
A.T: Benim kavgam Altay , onunki baÅŸkanlık için. EÄŸer gitmek tüm sorunları çözecekse zaten durmam. Ama bu kulübü güven vermeyen ellere de teslim etmem. Öncelikli olarak ÅŸunu söyleyeyim; takım küme düşmüşken, eleÅŸtiri herkesin hakkı. Herkesin yüreÄŸi kan aÄŸlıyor. Ancak küfür, hakaret, dedikodular ve benzetmeler yapılmaya baÅŸlandı ki bu hiç hoÅŸ deÄŸil. Ben ÅŸahsıma saygı istemiyorum. Altay Kulübü’nde baÅŸkanlık makamını temsil ediyorum.

B.Y: Taraftarlarla sezon içinde epey gerginlik yaşadınız?
A.T: Altay taraftarıyla, 1914 Taraftarlar DerneÄŸi ’nde içindeki bir grup aynı ÅŸey deÄŸil. Lütfen önce bunun ayrımını yapın. Bu grubun, Altay’a zarar verdiÄŸini, kulübü etkisi altına alma peÅŸinde koÅŸtuÄŸunu düşünüyorum. Böyle bir ÅŸeye de asla izin vermem. Altay Kulübü’nü, Taraftarlar DerneÄŸi’ndeki grup yönetemez. Bu konuda hiçbir zaman geri adım atmayacağım.

B.Y: Taraftar, sizi istemediğini net bir şekilde ortaya koydu ve kulübe siyah çelenk bıraktı.
A.T: Altay Kulübü’nün 850’ye yakın üyesi var ve yönetimi ancak onlar seçer. Taraftar derneÄŸindeki bazı kiÅŸiler istedi diye ne görevi bırakırım, ne göreve gelirim.

B.Y: Eski Başkan Melih Tunç Tandoğan var mı bunların arasında veya Niyazi Konuşmaz?
A.T: Niyazi KonuÅŸmaz’ı bize bıraktığı borç yükü nedeniyle eleÅŸtirdim ama onun dürüstlüğüne lafım olmadı. TandoÄŸan için bir ÅŸey söylemiyorum, yargıdaki geliÅŸmeleri hep beraber izleyeceÄŸiz.

B.Y: Peki, TandoÄŸan’ın görüldüğü kadar para harcamadığını mı iddia ediyorsunuz? Veya Sarnıç arazisi konusunu mu?
A.T: Her iki konuda da yargı karar verecek. Bunları açıklamak bizim geleneklerimizde yok. Ama tavsiyem, hakaretlerine son vermesidir. Yarın, sokağa çıkacak yüzü olmayabilir.

B.Y: Mahmut Özgener, Altaylı bir TFF başkanı. Ona da tepki oluştu?
A.T: Altay Kulübü, rakiplerinin bu ilişkileri nedeniyle yıllarca çok ağır darbeler yedi. Şimdi kalkıp böyle bir olayın içine girmemizi nasıl beklerler?

B.Y: Altay’ın ÅŸu anki borç durumu nedir?
A.T: Naklen yayın gelirini kaybettik. Spor Toto gelirleri, vergi ve SSK’ları ödemeye yetiyor. Çok daha zorlu bir sezon bekliyor Altay’ı. Sistemin çarkları Altay Kulübü’nü içine aldı ve aÅŸağıya doÄŸru çekiyor. O nedenle girdaptan kurtulmak zorundayız. Küfürler, hakaretler, dedikodularla zaman kaybediyoruz. Varsın tek suçlu ben olayım, bunu kabul ediyorum zaten. Ama Altay Kulübü daha fazla zarar görmesin.


 



29 yorum 3296 tekil okunma
    Bu habere toplam 29 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.