ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

Ahmet Taşpınar Bıraktı

26 Temmuz 2011 14:27  
ALTAY Başkanı, genel kurulda aday olmayacağını resmen açıkladı.

BAÅžKANIMIZ Ahmet TaÅŸpınar, kulübümüzün PerÅŸembe günü saat 14.30’da Ä°smet Ä°nönü Sanat Merkezi’nde yapılacak seçimli olaÄŸanüstü genel kurulunda aday olmayacağını açıkladı.
Okay YokuÅŸlu Halı Sahası’nın açılışının ardından basın toplantısı düzenleyen BaÅŸkanımız, ÅŸunları söyledi:


Ä°MZA KAMPANYASI KONUSU
“Öncelikle genel kurulumuzun Altay Kulübü’ne hayırlı uÄŸurlu olmasını diliyorum. Görev süremizi tamamlayıp genel kurula gitmeyi benimsemiÅŸtik. Ama maalesef içimizi çok acıtan imza kampanyası ve ağır eleÅŸtirilerle genel kurula gitme mecburiyetinde kaldık. Bu genel kurulda aday deÄŸiliz.


25 MİLYON BORÇ KONUSU
Altay Kulübü’nü 24 milyon 982 bin liralık borçla devraldık. Göreve geldiÄŸimiz gün kulübün 5 yıllık geleceÄŸi ipotek altındaydı. Ä°lk hedefimiz kulübü mali disiplin altına almaktı ki bunu baÅŸardık. Kulübü bu noktaya taşıdığımız için vicdani açıdan çok rahatız. Ama küme düşmenin de açısını çok derinden hissediyoruz. Bizimle aynı duyguları taşıyan tüm Altaylılar’dan özür diliyoruz. Altay Kulübü 1 yılda yapılan iÅŸler sayesinde mali ve idari açıdan Süper Lig’e yükseldi. 25 milyona dayanan borç, 14 milyon 873 bin TL’ye kadar indi. Genel kurula kadar 14,5 milyona inecek. 28 icra dosyasını 3’e indirdik. Åžu anda Teknik Direktör Feyyaz Uçar (206 bin TL), kulüp doktoru (12 bin TL) ve bir özel güvenlik ÅŸirketinin (5.124 TL) dosyaları var. Bu üç dosyaya da anlaÅŸma teklif edildi ancak yanaÅŸmadılar. Yarın büyük ihtimalle Feyyaz Uçar’ın haciz iÅŸlemi gerçekleÅŸecek. Personel borcumuz sıfırlandı. Piyasa borçları 349 bin TL’den 23 bin TL’ye indi.


TRANSFER YASAÄžI KONUSU
Transferin önünü açmak için büyük çaba sarfettik ve yola çıkış hedefimiz, herkesden indirim almaktı. 150 bin TL’lik indirimle Erdal GüneÅŸ dışındaki herkesle anlaÅŸtık. Ancak Erdal GüneÅŸ indirime yanaÅŸmadığı için kendisiyle uzlaÅŸma saÄŸlanamadı. Kongreye kadar temaslarımız sürecek. EÄŸer anlaÅŸamazsak bunun kaynağını 220 bin TL karşılığı olarak kasaya bırakacağız.


YEREL YÖNETİMLER KONUSU
Atılan tüm adımlar, kulübümüzün mali açıdan önünü açtı. Ancak bu noktada herkesin ÅŸunu düşünmesi gerekir; eÄŸer Akhisar Belediyespor 300 bin TL’ye oyuncu alıyor, Turgutluspor 190 bin TL ödeyip bizim sözleÅŸmeli oyuncumuzu transfer edebiliyorsa Altaylılar (Biz neredeyiz) diyerek aynaya bakmalıdır.


DÄ°YARBAKIR’I KÄ°MSE HATIRLAMIYOR
Altay’ı ikinci kez düşüren baÅŸkan eleÅŸtirilerine asla katılmıyorum. Bütün Türkiye Diyarbakır-Elazığspor maçındaki ÅŸikeyi tartışırken, bizi eleÅŸtirenler sanırım bu olayları hatırlamıyorlar. Ve sanırım sadece onlar hatırlamıyorlar bu olayları. Ne yazık ki sistemin çarkları Altay Kulübü’nü bu hale getiriyor. Bu çarka karşı kendi sistemimizi yaratamazsak eriyip gideriz. EleÅŸtiriler art niyetli. Diyarbakır olayları bile salt TaÅŸpınar’ı eleÅŸtirmek adına es geçiliyor. Düşene bir tekme daha vurma zihniyeti Altay Kulübü’ne çok derin yaralar açacaktır.


ELAZIÄžSPOR SOYUNMA ODASI
Ben Altay Kulübü 2003’te küme düştüğünde Ä°stanbul’da soyunma odasındaydım. Ama kümede kalan Elazığspor’un soyunma odasında kim kutlama yapıyordu bunu sormak lazım. O gün Elazığ’ın ligde kalışını kutlayıp, Altay’ı küme düşmesine sevinenler bugün genel kurula yön vermeye çalışamaz. Ä°nsanlar bu gerçekleri bilmeli.


AİDATLARIN ÖDENMESİ KONUSU
Tek gerçek sportif baÅŸarı deÄŸildir. Küme düşmek dünyanın sonu deÄŸildir. Ama bir grup taraftar ve özellikle Yüksek Divan Kurulu’nda bu fikrin aksini benimseyenler var. Bizim görevi bırakmamız için 180 imza toplandı, ama 74 kiÅŸinin aidatları baÅŸkaları tarafından ödendi. 2003 yılından bu yana aidat ödemeyen yani genel kurul salonuna adım atmayanların sadece art niyet uÄŸruna imza kampanyasına katılmalarının takdirini kamuoyuna bırakıyorum.


FUTBOLCU SATIÅžLARI KONUSU
Futbolcu satışları sayesinde 4 milyon TL’ye yakın kaynak oluÅŸturdu. Ve buradan elde edilen gelirin tamamı geçmiÅŸ dönem borçlarına ödendi. Dönemimizdeki mali tablo ortadadır. Bizim tablomuz, (Bir kuruÅŸ borç bırakmadım) diyenlerinki gibi palavra da deÄŸildir.


SARNIÇ ARAZİSİ KONUSU
Sarnıç olayı bizi gerçekten çok yaraladı. Gaziemir Belediye BaÅŸkanı ile bugün bile görüştük. Herkes ÅŸunu çok iyi bilsin ki, Sarnıç arazisi Melih Tunç TandoÄŸan’ın malı deÄŸildir. Konuyla ilgili yargı süreci devam etmektedir.


TANDOÄžAN’DAKÄ° MAKBUZ KONUSU
TandoÄŸan’ın elinde, kulübümüze ait bir dernek makbuzu var olduÄŸunu tespit ettik ve geriye istedik. Yanıt gelmediÄŸi yasal iÅŸlemlere baÅŸladık. Melih Tunç TandoÄŸan ve Niyazi KonuÅŸmaz’ın bıraktıkları tablo ortadadır. Ömer Hızlıok’a genel kurul sürecine girildiÄŸi için hiçbir ÅŸey söylemiyorum. Ama adaylığını açıkladıktan sonraki ÅŸahsıma ait kırıcı söylemleri bir Altay BaÅŸkan adayına hiç yakışmadı.


CEVAP BÄ°LE VERMEYE TENEZZÃœL EDÄ°LMEDÄ°
Yerel yönetimlerden görev süremiz boyunca destek görmedik. Hilal Sahası bunun en güzel örneÄŸidir. EÄŸer BüyükÅŸehir Belediyesi, bir sahanın devrini bile halen yapamıyorsa fazla konuÅŸmanın alemi yok bana göre. Bırakın sahayı, BüyükÅŸehir Belediyesi tenezzül edip cevap bile vermemiÅŸtir. Gaziemir Belediyesi’ni bu sözümün dışında tutuyorum. Ancak UlaÅŸtırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın bize gösterdiÄŸi ilgi için çok teÅŸekkür ediyorum ve kulübümüzün sorunlarıyla bundan sonraki süreçte de ilgisinin devam edeceÄŸini düşünüyorum.


ÇEKİLMEMİZ CAMİAYI BİRLEŞTİRİR
Altay BaÅŸkanı’na karşı savaÅŸ açıldığı bir ortamda, Yüksek Divan Kurulu da bizi bu yönde eleÅŸtiriyorsa aday olmanın alemi yok. Seçimden kaçtığımız yok ancak aday olmamız, ilerideki süreçte bu linç kampanyası süreceÄŸi için kulübümüze zarar verecekti. Belki bizim çekilmemiz camiayı birleÅŸtirir.


TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ KONUSU
UEFA Kriterleri’ne göre düzenlenmesi gereken tüzüğümüz için 8 kiÅŸilik bir komite 7 ay boyunca çalıştı. Ortaya modern ve kulübümüzün geleceÄŸine ışık tutacak bir tüzük taslağı ortaya çıktı. Bu çalışmanın bir sonraki genel kurula ertelenmesini istemek son derece üzücüdür. Maddeler görüşülür, genel kurul üyeleri son kararı verir. Veya hiç görüşülmez ve her ÅŸey baÅŸka bir bahara kalır. Karar çok deÄŸerli genel kurul üyelerinindir.



Kaynak: Resmi Site



Perşembe günü görevi sona erecek 71. Dönem Yönetim Kurulumuz

Geçmiş Dönem Yönetim Kurullarımız

Geçmiş Dönem Başkanlarımız
 



69 yorum 2778 tekil okunma
    Bu habere toplam 69 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.