ilaç rehberi enerji
Altay
�ye Giri�i
Ãœst Ãœste 2. Galibiyet 05 Aralık 2016  
0
OlaÄŸanüstü Kongre Yapıldı 05 Aralık 2016  
0
ÖzlediÄŸim Altay... 28 Kasım 2016  
0
Tribünümüzden Kötü Haber 21 Kasım 2016  
0
Düşüş devam ediyor 13 Kasım 2016  
0
 
Altay 9 Günde Telafi Edecek 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Hedefim 3. Åžampiyonluk 25 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Güven geri geldi devamı da gelsin 24 Ekim 2016  
0 Murat Arabacı  
3 Puan Özlemi Sonlandı 24 Ekim 2016  
0 Hürriyet  
Atakan Mucizesi 24 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Galibiyeti Unuttu 17 Ekim 2016  
0 Sabah  
Altay'da Kan Kaybı Sürüyor 17 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'da TurmuÅŸ Devri 12 Ekim 2016  
0 Yeni Asır  
Altay Büyük Fırsat Tepti 18 Ocak 2016  
0 Yeni Asır  
Altay'ın Ä°stanbul Kabusu 14 Ocak 2016  
0 Amk  
   
Bizden Haberler

100.Yıl Kutlama Programı

08 Ocak 2014 16:09  
Resmi sitemizde 100.yılda yapılacak organizasyonlar açıklandı.

Kulübümüzün 100. kuruluş yıl dönümü yıl boyu organize edilecek etkinliklerle kutlanacak olup kutlama programı aşağıdaki gibidir;

ÇELENK KOYMA PROGRAMI:

Tarih: 16.01.2014
Saat: 12.30
Yer: Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Heykeli

Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Önder Atatürk ve aynı zamanda Altay kulübü kurucuları olan yol arkadaşlarını sevgi, saygı ve şükranla anmak için 100.yıl Kutlamalarımız Atamızın Huzurunda Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayacaktır. Programa tüm Genel Kurul üyelerimiz, Altay taraftarları ve Altay Altyapı sporcularının katılımı hedeflenmektedir.

İLK GÜN ZARF VE PULLARININ GÖNDERİLMESİ:

Saat:13.00
Yer: PTT MERKEZ POSTANESÄ°

Haziran ayında başlayan yazışmalar neticesinde PTT Genel Müdürlüğü; 2014 Resmi Pul Emisyonuna Altay’ımızın içerik olduğu pulları almıştır. Bu sayede Altay Pulları ulusal ve uluslararası tüm kataloglarda yer alacaktır. Pul Koleksiyoncuları için uzun yıllar değerli bir pul olarak koleksiyonlarında bulundurmak isteyecekleri bir pul olacaktır. Daha önce sadece 4 takım için yapılan bu resmi pullar Türkiye’de 5.kulüp olarak kulübümüz için hazırlanmıştır. İlk gün zarfı;16 Ocak 2014 tarihli damga olarak PTT tarafından hazırlanacak zarfa basılacak damga demektir. Posta damgası ise hem kendi getireceğimiz zarflara hem de PTT’nin zarflarına 0 gün merkez postane ya da herhangi bir İzmir postanesinden damga basmak demektir. Bu zarf iadeli taahhütlü olarak gönderilir ve arkasında da varış damgası olursa daha da kıymetli olacaktır. Ayrıca pulları damgasız olarak ta koleksiyona koymak değerli olacaktır.
Kulübümüz içerikli 4 puldan oluşan portföy ise olduğu gibi saklanmakla birlikte istenirse pullara denk gelmemek üzere o dönem yönetim kurulu ya da futbolcularına veya diğer spor dallarındaki sporculara da imzalatılarak daha değerli hale getirilebilir.
Sonuçta Türkiye de 5.kulüp olarak 100. yılını tamamlamanın ve insanlar yaşadıkça herkesin görebileceği, anabileceği ve her zaman parasal değerinin artacağı bir ürün çıkarılacaktır.

TARAFTAR KORTEJ YÜRÜYÜŞ PROGRAMI:

Tarih: 16.01.2014
Saat 16.14: Toplanma (Dyo Alsancak Stadı Önü)
Saat 17.14: Kortej Başlangıcı
Güzergah: Dyo Alsancak Stadı - 2. Kordon Başlangıcı - Kıbrıs Şehitleri Caddesi - Altay 1914 Taraftar Derneği Önü - Sevinç Pastanesi - Gündoğdu Meydanı
Saat 18.14: Gündoğdu Meydanı’nda Toplanma ve Sahile Diziliş
Saat 19.14: MeÅŸale ve Dilek Balonu Organizasyonu

Altay Kulübü 100 yıllık bir kültür olabilmeyi camiasıyla, taraftarları ile her zaman omuz omuza olmayı başararak sağlamıştır. Bu birlik ve beraberliği simgesel olarak yaşatabilmek için kalabalık bir grup olarak kortej yürüyüş programı düzenlenmiştir. Yürüyüş programı saat 19.14’de meşale gösterileri ile sonlanacaktır. Efsane Başkanlarımızdan Rıdvan Burteçin’in söylediği gibi Altay Kulübünün yaktığı ahlak meşalesi sonsuza dek sönmeyecektir.

BALO:

Tarih: 16.01.1914
Saat: 20.00
Yer: Hilton Oteli

Kulübümüze büyük emeği geçmiş eski başkan ve yöneticilerle ile birlikte efsane oyuncularımızın katılacağı balo programında çeşitli organizasyonlar yapılacaktır. Baloya katılım için davetiyeler 100.Yıl Komitesi Başkanı ve Divan Kurulu Başkanımız Erdoğan Tözge ve Kulübümüzden temin edilebilecektir. Baloda birlik beraberlik içerisinde yeni yüzyılda Altay’ımıza yeni bir başlangıç hedeflenmektedir.

100.YIL FORMASI:

Tüm camiamızın sabırsızlıkla beklediği 100.Yıl formalarımızın tanıtımı Balo’da gerçekleştirilecektir. Tanıtım sonrası 1 ve 1914 numaralı formalar açık arttırma ile sahiplerini bulacaktır. Balo salonunda kurulacak stantta davetliler, formaların ilk sahibi olabilecekleri gibi dilerlerse 100.Yıl formalarını efsane oyuncularımıza imzalatma şansına sahip olabileceklerdir.

ALTAY MEYDANI:

100.Yılımızdan sonsuzluğa uzanan yolda kalıcı eserler oluşturmak ve yeni nesillere teslim etmek en büyük amaçlarımızdan olmuştur. Bu sebeple İzmir’de yaşamış her insanın mutlaka en az bir defa bulunduğu, maçlara giden taraftarlarımızın ortak buluşma alanlarından biri olan bir meydana Altay Meydanı adı verilmesi için yasal girişimler başlamıştır. Hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de Konak Belediyesinin desteklediği proje gerekli kurullardan onay aldıktan sonra hayata geçirilecektir. İzmir’in en bilinen meydanlarından biri olan alanın ismi resmi olarak Altay Meydanı olduğunda görkemli bir tören gerçekleştirilecektir.

ALTAYLI FUTBOLCU HEYKELÄ°:

Altay Meydanı olarak tanımlanacak meydanda 5 metre yüksekliğinde bronzdan Altaylı futbolcu heykeli yaptırılacaktır. İzmirlinin buluşma noktalarından birinde artık insanlar Altaylı futbolcu heykeli önünde buluşacaklar, maçlara buradan hareket edeceklerdir. Yüksek maliyet gerektiren bu proje için İzmir’in önde gelen şirketlerinden biriyle görüşmeler yapılmış ve sponsorluk anlaşması yapılmıştır. Sonsuzluğa uzanan yolculuğumuzda kutsal formamızı giymiş her oyuncuyu temsil eden heykel sonsuza dek İzmirlilerin arasında yer alacaktır.

100.YIL TARÄ°H KÄ°TABI:

100 Yıllık geçmişi ve kültürü olan kulübümüzün maalesef son 30 yılda yazılı tarihi bir kaynağı bulunmamaktaydı. Altay’ın geleceği geçmişindeki tarihi misyonundan alacağı güçle şekillenecek düşüncesi ile Bilim adamı Fehim Kuruloğlu’nun Altay Tarihi üzerine yazdığı ve Üniversitenin bilimsel kurulunun ve YÖK’ün onayladığı tez çalışmasını Sayın Orhan Adalı’nın bilimsel desteği ile kitap haline getirmeyi kararlaştırdık. 16 Ocak gününe yetiştirmeyi planladığımız projemiz, bazı yeni belgelerin değerlendirilmesi için bir süre ertelenmek zorunda kaldı. Şu an dizin aşamasında olan Altay’ın çok ihtiyaç duyduğu kaynak Şubat ayı içerisinde tanıtımı yapılarak sizlerle buluşturulacak.

100.YIL ALTYAPI TURNUVASI:

100.Yıl kutlamaları tek bir gün ya da haftaya sığdırmamak adına projelerimizi tüm yıla yaymayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Altyapı Yönetim Kurulumuzun çalışmaları ile 100.yıl Altyapı turnuvası düzenlenecektir. Turnuva ile ilgili detaylar ilerleyen günlerde resmi sitemizde duyurulacaktır.

100.YIL AYLIK PANEL VE KONFERANSLARI:

Yüz yıllık bir tarihi sadece bir gün ya da haftaya sığdırmak olanaksız olduğu için tüm yıl boyunca her ay tekrarlanacak Panel ve konferanslar düzenlenecektir. Panel ve Konferanslar Altay Sosyal Dayanışma Derneğinin çalışma programına uygun olacak şekilde düzenlenecek ve derneğimizde gerçekleştirilecektir. Ocak ayının son haftası içerisinde kulübümüzün kurucuları Vasıf Çınar ve Mustafa Necati’yi anmak vesilesiyle ilk panel düzenlenecektir. Daha sonraki aylarda da ayda bir olmak kaydıyla kulübümüze emeği geçmiş aramızdan ayrılmış büyüklerimizi anmak, yaşayan büyüklerimizi onurlandırmak için panel ve konferanslarımız sürecektir. Panel, Konferans tarih ve içerikleri resmi sitemizden duyurulacaktır.

KURUCULARIMIZIN KABÄ°R ZÄ°YARETLERÄ°:

Kulübümüzün kurucularına şükranlarımızı her fırsatta dile getiriyoruz. Kabirleri Ankara’da olan Vasıf Çınar ve Mustafa Necati ile başlayarak 2014 senesi içerisinde tüm kurucularımızı kabirleri başında ziyaret etmek; onlara duyduğumuz şükran ve minnetin ufak bir göstergesi olacak. Ziyaret tarihleri önceden resmi sitemizden duyurularak, geniş katılımlarla olmasına özen gösterilecektir.

YÜZÜNCÜ YIL KONSERLERİ VE YÜZÜNCÜ YIL MARŞI:

Ülkemizin müzik alanında önde gelen isimlerinden ikisiyle görüşmelerimiz sürmektedir. Yeterli sponsorluk anlaşmaları sağlanması durumunda bahar aylarında stat konseri planlanmaktadır. Yine ülkemizin değerli sanatçılarından biriyle yüzüncü yıl marşı hazırlanması konusunda prensip anlaşması yapılmış, çalışması beklenmektedir.

ALTAY BELGESELÄ°:

Yazılı tarih kadar görsel tarihin de çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Görsel kaydedicilerin teknolojik olarak geliştiği günümüzde bu alanda tarihi bir kaynak oluşturmak hedeflerimiz arasında. Sayın Mustafa Çakallı ve Serli Nişanyan’ın belgesel projeleri yönetim kurulumuz tarafından değerlendirilmektedirler. Her iki proje için de sponsor temasları devam etmektedir.

TARAFTAR YARIÅžMALARI:

Yüzüncü yıl etkinlikleri kapsamına taraftarlarımızı dahil etmek hedeflerimizdendir. Bu sebeple özellikle sanatsal alanlarda taraftarlarımızla ortak etkinlikler planlamaktayız.

ŞİİR YARIŞMASI:

Times New Roman Karakterinde 12 font büyüklüğünde A4 kağıdına yazılmış şiirler zarf içerisinde kabul edilerek yarışmaya dahil edilecektirler. Yarışmaya bir kişi birden fazla şiirle katılabilecektir fakat ayrı zarflarla şiirlerini teslim etmesi gerekecektir. 16 Şubat 2014 tarihine kadar Altay 19on4 Mağazamıza teslim edilecek zarflar 1 Mart 2014 tarihine kadar Yönetim Kurulumuzun oluşturacağı jüri tarafından değerlendirilecektir. Yarışmada dereceye giren şiirler Mart ayı içerisinde Altay Sosyal Dayanışma Derneğinde sergilenecek ve derece yapanlar ödüllendirilecektir. Yeterli sayıda şiirin yarışmaya katılması durumunda tüm şiirlerin kitap haline getirilmesi hedeflenmektedir.

ÖYKÜ YARIŞMASI:

Times New Roman Karakterinde 12 font büyüklüğünde A4 kağıdına yazılmış Altay temalı öyküler zarf içerisinde kabul edilerek yarışmaya dahil edilecektirler. Yarışmaya bir kişi birden fazla öyküyle katılabilecektir fakat ayrı zarflarla öykülerini teslim etmesi gerekecektir. 16 Mart 2014 tarihine kadar Altay 19on4 Mağazamıza teslim edilecek zarflar 1 Nisan 2014 tarihine kadar Yönetim Kurulumuzun oluşturacağı jüri tarafından değerlendirilecektir. Yarışmada dereceye giren öyküler Nisan ayı içerisinde Altay Sosyal Dayanışma Derneğinde sergilenecek ve derece yapanlar ödüllendirilecektir. Yeterli sayıda öykünün yarışmaya katılması durumunda öykülerin kitap haline getirilmesi hedeflenmektedir.

ALTAY FOTOÄžRAFLARI YARIÅžMASI:

Altay temalı fotoğraflarla yarışmaya katılım gerçekleşecektir. 15*21 ebadındaki fotoğraflar zarf içerisinde teslim edilmek kaydıyla yarışmaya dahil edilecektirler. Yarışmaya son katılım tarihi 16 Nisan 2014 dür. Bu tarihe kadar zarf içerisindeki 15*21 ebadındaki fotoğrafların 19on4 mağazamıza teslimi gerekmektedir. 1 Mayıs 2014 tarihine kadar değerlendirmeye alınacak fotoğraflar; Mayıs ayı içerisinde Altay Sosyal Dayanışma
Derneğinde sergi halinde sunulacaktır. Dereceye girenler ödüllendirilecektir.

Kutlamaların kulübümüzün şanına yakışır biçimde olmasını diliyoruz.
 



3 yorum 1713 tekil okunma
    Bu habere toplam 3 yorum yapýlmýþtýr.
    Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz.