|
 |
|
 |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Murat Arabacı |
|
|
0 |
Hürriyet |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Sabah |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Yeni Asır |
|
|
0 |
Amk |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Kısa Kısa Kupa |
16 Kasım 2009 22:00 |
|
48. kez düzenlenen Türkiye Kupası hakkında... |
Elemelerin ardından 23 Aralık'ta grup müsabakalarının başlayacağı 48. Türkiye Kupası için kısa bilgiler...
* Türkiye Kupası bu sezon Ziraat Bankası sponsorluğunda yapılmakta olup grup maçlarının bir kısmı ile sonraki kademelerin tamamı TRT'den naklen yayınlanacaktır.
* Kulüpler gruplarda alınan her galibiyette 100 bin TL, her beraberlik için ise 50 bin TL ödül kazanacaklardır.
* Geçmiş sezonlardaki grup maçlarına bakıldığında; yayıncı kuruluşun isteği veya başka nedenlerle karşılaşmalar belirtilen tarihlerden 1 ya da 2 gün sonra oynanabilmektedir.
Bu nedenle deplasmanlarda yapacağımız müsabakalar için tarih netleşmeden program yapacakların bunu dikkate almaları gerekir.
* Türkiye Kupası grup müsabakaları maç hasılatlarında diğer tüm giderler düşüldükten sonra elde kalan net gelirin %60'ı galip takıma, %40'ı mağlup takıma verilir. Mücadelenin eşitlikle sonuçlanması halinde hasılat yarı yarıya paylaştırılır.
* Türkiye Kupası 2009-2010 Statüsünde yer alan 4. maddenin 2. paragrafı şöyle der ;
"Grup müsabakaları beşer takımdan oluşan dört ayrı grupta olmak üzere toplam yirmi takım arasında tek devreli Lig usulüne göre oynanır. Play-Off eleme müsabakaları aşamasında tur atlayan on altı takımın gruplara dağılımı kur’a ile belirlenir. Seri başı olarak belirlenen takımlardan her biri ayrı gruba yerleştirilir."
Bu paragraftan anlaşılacağı üzere Play-Off elemelerinden gelen 16 takımın kura ile gruplara yerleşmesi gerekir iken bu sezonun ve geçmiş yılların gruplarına baktığımızda statüde bir eksik veya kuralarda inanılması güç bir dağılım olduğu görülmektedir.
* Grup maçlarının ardından çeyrek final ve yarı final mücadeleleri çift maçlı eleme sistemine göre yapılacak ve 5 Mayıs 2010 tarihinde yapılacak final maçı ile Türkiye Kupası sahibini bulacaktır.
|
|
10 yorum |
1461 tekil okunma |
|
|
|
|
|
|
|
Bu habere toplam 10 yorum yapýlmýþtýr. |
|
Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye giriþi yapýnýz. |
|
|
|
|
|
|
|